Care sunt cele mai bune alimente care scad glicemia?

Persoanele cu diabet sau alte afecțiuni care afectează glicemia trebuie să mănânce sănătos pentru a menține un nivel echilibrat al zahărului din sânge. Mai multe alimente pot ajuta la scăderea glicemiei, dar unele pot fi mai eficiente decât altele.

Deși factori precum greutatea corporală, activitatea, stresul și genetica joacă, de asemenea, un rol în menținerea glicemiei, respectarea unei diete sănătoase este esențială pentru controlul glicemiei.
În timp ce unele alimente, inclusiv articolele bogate în zahăr adăugat și carbohidrați rafinați, pot contribui la fluctuațiile glicemiei, altele pot optimiza controlul glicemiei, promovând în același timp sănătatea general.

Cele mai bune alimente care scad glicemia

Broccoli. Sulforafanul este un tip de izotiocianat care are proprietăți de reducere a zahărului din sânge. Această substanță chimică vegetală este produsă atunci când broccoli este tocat sau mestecat datorită unei reacții între un compus glucosinolat numit glucorafanină și enzima mirozinaza, ambele concentrate în broccoli. În plus, consumul de legume crucifere a fost legat de un risc mai mic de diabet de tip 2.

Fructe de mare. Fructele de mare, inclusiv peștele și crustaceele, oferă o sursă valoroasă de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și antioxidanți care pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Proteinele sunt esențiale pentru controlul glicemiei. Ajută la încetinirea digestiei și previne creșterile de zahăr din sânge după masă, precum și crește senzația de sațietate. În plus, poate ajuta la prevenirea supraalimentației și la promovarea pierderii excesului de grăsime corporală, două efecte care sunt esențiale pentru un nivel sănătos al zahărului din sânge.

Potrivit Health Line, s-a demonstrat că un aport ridicat de pește gras, cum ar fi somonul și sardinele, ajută la îmbunătățirea reglării glicemiei.

Dovleac și semințe de dovleac. Cu o culoare strălucitoare și plin de fibre și antioxidanți, dovleacul este o alegere excelentă pentru reglarea glicemiei. De fapt, dovleacul este folosit ca remediu tradițional împotriva diabetului în multe țări precum Mexic și Iran. Dovleacul este bogat în carbohidrați numiți polizaharide, care au fost studiați pentru potențialul lor de reglare a zahărului din sânge. S-a demonstrat că tratamentele cu extracte și pulberi de dovleac au scăzut semnificativ nivelul de zahăr din sânge atât în studiile efectuate pe oameni, cât și pe animale.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care dovleacul întreg, cum ar fi atunci când este consumat prăjit sau gătit la aburi, poate fi benefic pentru glicemia. Semințele de dovleac sunt pline de grăsimi sănătoase și proteine, ceea ce le face o alegere excelentă și pentru controlul zahărului din sânge.

Semințe de in. Semințele de in sunt bogate în fibre și grăsimi sănătoase și sunt bine cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate. Mai exact, semințele de in pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge.

Fasole și linte. Fasolea și lintea sunt bogate în nutrienți, cum ar fi magneziu, fibre și proteine, care pot ajuta la scăderea glicemiei. Sunt deosebit de bogate în fibre solubile și amidon rezistent, care ajută la încetinirea digestiei și pot îmbunătăți nivelul zahărului din sânge după mese.

Fructe de pădure. Numeroase studii au asociat consumul de fructe de pădure cu un mai bun control al zahărului din sânge. Fructele de pădure sunt pline de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți și reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele cu probleme de gestionare a zahărului din sânge.

Avocado. Pe lângă faptul că este cremos și delicios, avocado poate oferi beneficii semnificative pentru reglarea zahărului din sânge. Sunt bogați în grăsimi sănătoase, fibre, vitamine și minerale, iar adăugarea lor la mese s-a dovedit că îmbunătățește nivelul de zahăr din sânge.

Ovăz și tărâțe de ovăz. Includerea ovăzului și a tărâțelor de ovăz în alimentația zilnică poate contribui la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge datorită conținutului ridicat de fibre solubile, care s-au dovedit a avea proprietăți semnificative de reducere a zahărului din sânge.

Kefir și iaurt. Chefirul și iaurtul sunt produse lactate fermentate care pot ajuta la reglarea zahărului din sânge. Cercetările au asociat consumul de chefir și iaurt cu un mai bun control al zahărului din sânge.

Ouă. Ouăle sunt un aliment excepțional de nutritiv, oferind o sursă concentrată de proteine, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale și antioxidanți. Unele studii au legat consumul de ouă de un mai bun control al zahărului din sânge.

Mere. Merele conțin fibre solubile și compuși vegetali, inclusiv quercetină, acid clorogenic și acid galic, toate acestea putând contribui la reducerea glicemiei și la protejarea împotriva diabetului. Deși s-a demonstrat că un consum total de fructe scade riscul de diabet, consumul de fructe specifice, inclusiv merele, poate fi deosebit de benefic pentru scăderea glicemiei și reducerea riscului de a dezvolta diabet.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate