Ce trebuie să faci pentru a nu te îngrășa de sărbători?

Ce trebuie să faci pentru a nu te îngrășa de sărbători

În perioada sărbătorilor cei mai mulți uită de dietă și de sport, iar mesele îmbelșugate ajung să își pună amprenta asupra siluetei. Cu toate acestea, există câteva trucuri care pot fi aplicate pentru a evita acumularea kilogramelor în plus.

Cei care au mare grijă de silueta lor știu cât de greu este să reziste tentației de a gusta din bucatele pregătite special pentru mesele festive de Crăciun sau Revelion. Chiar dacă pare imposibil, îți poți păstra forma fizică și în această perioadă, fără să faci eforturi prea mari.

Ce trebuie să faci pentru a nu te îngrășa de sărbători?

1. Îmbină antrenamentul fizic cu distracția

Activitatea fizică nu trebuie să îți lipsească nici măcar în perioada sărbătorilor. Chiar dacă nu vei merge la sală să tragi de fiare sau să faci antrenamentul obișnuit, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la mișcare. Fie că mergi la ski, fie că faci plimbări ușoare, încearcă să îmbini activitatea fizică cu distracția.

2. Nu consuma foarte mult alcool

Băuturile alcoolice au o mulțime de calorii și în combinație cu preparatele tradiționale pot duce la acumularea unui număr important de kilograme. Încearcă să te limitezi doar la un pahar de alcool, asta pentru ca organismul tău să nu aibă de suferit și silueta ta să rămână impecabilă.

3. Nu te învinovăți pentru o bucata de prăjitură în plus

Trebuie să îți asumi că în această perioadă din an vei consuma mai multe calorii. Dacă te învinovățești de fiecare dată la gândul că ceea ce ai pus în farfurie este departe de dieta ta zilnică, aceste gânduri te vor influența foarte mult și te vor împinge chiar să consumi porții mai mari de mâncare. Cumpătarea este cuvântul de bază dacă vrei ca silueta ta să nu aibă de suferit.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cauți un cadou de Crăciun pentru o fetiță?

Românii ar putea avea o nouă zi liberă, începând cu anul 2018! Ideea a pornit de la instituțiile UE

Care este culoarea anului 2018. Specialiștii au anunțat nuanța pe care o vom admira peste tot în anul ce urmează

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse