Ce trebuie să faci dacă îți dorești un vagin mai strâmt?

Exercițiile Kegel te pot ajuta să obții un vagin mai strâmt, pot preveni sau controla incontinența urinară dar și alte probleme ale planșeului pelvin. Iată un mic ghid care te ajută pas cu pas să faci corect exercițiile Kegel.

Exercițiile Kegel întăresc mușchii planșeului pelvin, cei care susțin uterul, vezica urinară, intestinul subțire și rectul. Puteți face oricând exerciții Kegel, cunoscute și sub numele de antrenament al mușchilor vaginali, fără nicio restricție.

Începeți prin a înțelege ce pot face exercițiile Kegel pentru aparaul genito-urinar, apoi urmați aceste instrucțiuni pentru contractarea și relaxarea mușchilor din zona pelvină.

De ce contează exercițiile Kegel

Există mulți factori care vă pot slăbi mușchii vaginali, inclusiv sarcina, nașterea, intervențiile chirurgicale, îmbătrânirea, efortul excesiv produs de constipație sau tusea cronică și kilogramele în plus.

Trebuie să faci exerciții Kegel dacă:

– simțiți că se scurg câteva picături de urină în timp ce strănutați, râdeți sau tușiți (incontinență de stres)

– nevoia de a urina este puternică și bruscă și inevitabil, pierdeți o cantitate mare de urină (incontinență urinară)

– aveți scurgeri de scaun (incontinență fecală)

Exercițiile Kegel pot fi făcute și în timpul sarcinii sau după naștere pentru a vă îmbunătăți musculatura din zona vaginală.

Exercițiile Kegel sunt mai puțin utile pentru femeile care au scurgeri severe de urină atunci când strănută, tușesc sau râd. De asemenea, exercițiile Kegel nu sunt utile pentru femeile care pierd în mod neașteptat cantități mici de urină din cauza vezicii urinare pline (incontinență de preaplin).

Cum se fac exerciții Kegel

Înainte de a începe:

Găsiți mușchii potriviți. Pentru a vă identifica mușchii pelvini, opriți urinarea în mijlocul fluxului. Cei care opresc acest proces sunt chiar mușchii de care aveți nevoie! Odată ce i-ați identificat, puteți face exercițiile în orice poziție, deși s-ar putea să vi se pară cel mai ușor să le faceți în poziția culcat la început.

Perfecționați tehnica. Pentru a face exercițiile Kegel, imaginați-vă că aveți o bilă la intrarea în vagin. Strânge-ți mușchii pelvini ca și cum ați ridica bila în interior, profund. Încercați timp de trei secunde o dată, apoi relaxați-vă numărând până la trei.

Nu trebuie să vă pierdeți concentrarea. Exercițiile Kegel presupun strângerea DOAR a mușchilor planșeului pelvin. Aveți grijă să nu vă încordați mușchii abdomenului, ai coapselor sau feselor. Evitați să vă țineți respirația. În schimb, respirați liber în timpul exercițiilor.

Repetați de trei ori pe zi. Faceți cel puțin trei seturi de 10 până la 15 repetări pe zi.

Atenție! Nu faceți exerciții Kegel pentru a opri fluxul de urină. Făcând constant exerciții Kegel în timp ce vă goliți vezica urinară poate duce de fapt la golirea incompletă a vezicii – ceea ce crește riscul unei infecții ale tractului urinar.

Când să-ți faci Kegel-urile

Includeți exercițiile Kegel în rutina dumneavoastră zilnică. Le puteți face în mod discret aproape oricând, indiferent dacă stați la birou sau vă relaxați pe canapea.

Nu reușești?

Dacă întâmpinați probleme în a face exerciții Kegel, să nu vă fie jenă să cereți ajutor. Medicul dumneavoastră ginecolog vă poate oferi un sfat important astfel încât să învățați să izolați și să exersați mușchii corecți.

În unele cazuri, puteți apela la gadget-uri moderne vaginale care vă pot ajuta. Pentru a folosi un astfel de gadget, îl introduceți în vagin și utilizați contracțiile mușchilor pelvini pentru a-l menține pe loc și a vă oferi detalii importante despre acuratețea exercițiilor efectuate.

În timpul unui control medical ginecologic medicul dumneavoastră vă poate spune cum sunt mușchii dumneavoastră vaginali.

Când să te aștepți la rezultate

Dacă faceți exerciții Kegel în mod regulat, așteptați-vă la rezultate concrete – cum ar fi scurgeri de urină mai puțin frecvente – în aproximativ câteva săptămâni până la câteva luni. Pentru beneficii reale, includeți exercițiile Kegel ca parte permanentă a rutinei dumneavoastră zilnice.

Alimente recomandate de specialiști pentru pentru păr, piele și unghii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate