Alimente recomandate de specialiști pentru pentru păr, piele și unghii

Mâncarea pe care o consumăm are un impact masiv asupra sănătății. „Ești ceea ce mănânci” este una dintre propozițiile pe care le auzim din ce în ce mai des. Anumite alimente pot afecta cu adevărat unele elemente ale sănătății noastre, de la bunăstarea mentală, până la sănătatea pielii, a somnului și a intestinelor.

Câțiva experți au vorbit, potrivit The Sun, despre rolul pe care îl pot juca anumite obiceiuri alimentare.

Pentru sănătatea mintală, unul dintre specialiști recomandă acizii grași omega-3, care se găsesc în peștele gras, cum ar fi somonul, sardinele și macroul, precum și în semințe și nuci, cum ar fi semințele de in și semințele de chia.

„Acizii grași omega-3 sunt un tip de grăsimi polinesaturate care sunt excelente pentru sănătatea creierului nostru. Aproximativ 20 la sută din creierul propriu-zis este alcătuit din acest tip de grăsimi, prin urmare, acestea sunt esențiale pentru menținerea funcției normale a creierului, inclusiv pentru reglarea memoriei și a stării de spirit', a declarat nutriționistul Dr. Claire Shortt, pentru sursa citată anterior.

În plus, s-a demonstrat că acestea sunt, de asemenea, protectoare împotriva bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, și a condițiilor de sănătate mintală, cum ar fi depresia și ADHD.

Alte alimente bune includ legumele verzi cu frunze închise, cum ar fi spanacul și varza.

„Frunzele verzi sunt deosebit de bogate în vitamina B, cunoscută sub numele de folat, care este eficientă în prevenirea declinului cognitiv și a bolii Alzheimer', a mai spus aceasta.

Cele mai bune alimente pentru sănătatea inimii includ fructele și legumele, cerealele integrale și grăsimile sănătoase, cum ar fi cele care conțin acizi grași omega-3.

Fructele, legumele și cerealele integrale sunt surse excelente de fibre și sunt extrem de bogate în nutrienți. Alimentele bogate în fibre pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale și la promovarea unui sistem cardiovascular sănătos.

De asemenea, creșterea numărului de cereale integrale (cum ar fi ovăzul, secara, spelta, orzul, hrișca, quinoa și orezul), consumul de pește, reducerea zahărului și a carbohidraților rafinați, reducerea alimentelor cu acizi grași trans, cum ar fi margarina, uleiurile vegetale de gătit și produsele de panificație, precum și îmbunătățirea raportului dintre sodiu și potasiu, pot contribui, de asemenea, la sănătatea inimii.

Pielea, care este cel mai mare organ al nostru, are nevoie de anumiți nutrienți pentru a arăta și a se simți cât mai bine.

„Din nou, grăsimile sănătoase omega-3 sunt esențiale, iar antioxidanții, cum ar fi vitamina C care se găsește în căpșuni, citrice și ardei gras, ajută la reducerea stresului oxidativ, menținându-ne pielea sănătoasă”, a spus specialistul în nutriție.

Proteinele sunt, de asemenea, vitale, deoarece aminoacizii din proteine ajută la fabricarea cheratinei, un element de bază pentru pielea, părul și unghiile sănătoase.

În continuare, medicul a vorbit și despre sănătatea intestinului. Un intestin fericit este legat de o serie de beneficii pentru organism, de la un sistem imunitar mai puternic la o productivitate îmbunătățită.

Pentru a îmbunătăți numărul de bacterii benefice din microbiomul nostru intestinal, colecția de microbi care sprijină detoxifierea și reduc inflamația, este vitală o dietă variată de alimente integrale.

„Consumul de alimente fermentate, cum ar fi chefirul, varza murată și iaurtul viu ar putea contribui la creșterea microbilor benefici din intestin. Alternativ, administrarea unui supliment de bacterii vii cu mai multe tulpini, s-a dovedit, de asemenea, într-un studiu recent, că îmbunătățește starea de spirit scăzută”, a mai spus expertul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate