Ce ținută a ales Carmen Iohannis pentru întâlnirea cu Papa Francisc? Uite ce semnificație are culoarea rochiei pentru care a optat

Venirea Papei Francisc în România este, cu siguranță, un eveniment istoric, motiv pentru care au fost făcute pregătiri până în cel mai mic detaliu, astfel încât Suveranul Pontif să fie întâmpinat așa cum se cuvine. Având în vedere că este o vizită foarte importantă, Carmen Iohannis nu și-a ales ținuta în mod întâmplător, ci culoarea rochiei pe care a îmbrăcat-o are o semnificație aparte.

Papa Francisc a ajuns în România și imediat după ce avionul în care se afla a aterizat, Suveranul Pontif a fost întâmpinat de șeful statului, Klaus Iohannis, dar și de soția acestuia, Carmen Iohannis.

Ce ținută a ales Carmen Iohannis pentru întâlnirea cu Papa Francisc?

Pentru întâlnirea cu Papa Francisc, Carmen Iohannis a ales să poarte o rochie bleu ciel, dintr-un material lejer și a cărei croială i-a acoperit bustul, dar și umerii, astfel încât ținuta să fie una decentă. În plus, deși obișnuiește să poarte în special rochii și fuste deasupra genunchiului, de această dată, soția președintelui a optat pentru o rochie mai lungă, din respect pentru Papa Francisc.

Întreaga ținută a fost completată de o pereche de pantofi stiletto, într-o nuanță roz-pudrat și o geantă plic în aceeași culoare.

Klaus Iohannis a ales un costum negru, simplu, o cămașă albă și o cravată albastră.

Deși pentru întâlnirea cu Papa Francisc trebuie respectat un cod vestimentar doar în situația în care invitații ajung la Vatican, Carmen Iohannis a respectat regulile impuse, alegând o rochie care să nu îi lase la vedere umerii sau genunchii.

Rochia pe care Carmen Iohannis a purtat-o a fost realizată de designerul vestimentar cu care Prima Doamnă colaborează de mai mulți ani, Eli Lăslean. Aceasta a dezvăluit că alegerea culorii rochiei nu este întâmplătoare, ci Carmen Iohannis a dorit ca prin vestimentația sa să transmită un mesaj.

“Doamna Carmen Iohannis și-a dorit o rochiță care să exprime seninătea absolută…Am cautat nuanța potrivită și-am realizat această rochie de o frumusețe diafană. Sunt foarte fericită că a ieșt exact așa cum și-a dorit. Este o rochie din crepe din mătase naturală, ușor satinat și a fost gata într-o săptămână. Eu și întreaga echipă avem satisfacția că Suveranul Pontif a văzut o imagine extrem de plăcută a Primei Doamne, iar linia rochiei, naturală și decentă este în ton cu solemnitatea evenimentului. Mi-a făcut o mare bucurie să creez această rochie pentru un eveniment atât de important și mă simt onorată și binecuvantată în același timp. Munca mea și a echipei a fost văzută de întregul mapamond. Să știți că este o imensă responsabilitate, iar emoțiile sunt maxime…Cred că este cea mai frumoasă rochie din câte am realizat pentru doamna Iohannis, și au fost peste 30. Dacă cineva își dorește pe viitor acest model, îl reproducem cu plăcere… din păcate oamenii cred că eu, fiind designerul primei doamne, am prețuri inaccesibile, ceea ce este complet fals.”, a declarat Eli Lăslean, în exclusivitate pentru revista Avantaje.

Papa Francisc a răspuns invitației venite din partea lui Klaus Iohannis, motiv pentru care în perioada 31 mai-2 iunie, Suveranul Pontif se află într-o vizită oficială pe teritoriul României, urmând ca în acest timp să ajungă în București, Iași, Blaj și la Sanctuarul marian din Şumuleu-Ciuc.

Deschide galeria foto pentru a vedea ce ținută a ales Carmen Iohannis pentru întâlnirea cu Papa Francisc.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Ce meserie avea Papa Francisc înainte de a deveni Suveran Pontif? Puțini știu acest detaliu!

A organizat o recepție și a invitat-o și pe prințesa Diana, chiar dacă nu mai forma un cuplu cu prințul Charles. De ce a făcut regina Elisabeta a II-a acest gest?

Nu mai este bărbatul care cucerea femeile cu o singură privire. Cum arată astăzi Al Pacino?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vedete