Ce meserie avea Papa Francisc înainte de a deveni Suveran Pontif? Puțini știu acest detaliu!

Este un simbol al credinței, iar vizitele pe care le face în diferite state sunt așteptate cu sufletul la gură de credincioși. Dacă acum impresionează prin simplitate și pune foarte mult accentul pe legătura cu divinitatea, nu mereu a visat să devină Suveran Pontif. Uite pentru ce meserie s-a pregătit Papa Francisc. Puțin sunt cei care cunosc acest detaliu!

Papa Francisc, pe numele său de botez Jorge Mario Bergoglio, s-a născut în Buenos Aires și este al 266-lea episcop al Romei și papă al Bisericii Catolice. El a fost ales pe data de 13 martie 2013, fiind primul papă neeuropean după papa Grigore al III-lea.

Ce meserie avea Papa Francisc înainte de a deveni Suveran Pontif?

Până să ajungă Suveran Pontif, Papa Francisc a studiat chimia la Buenos Aires. Deși s-a pregătit pentru o carieră în acest domeniu, nu a profesat niciodată, la scurt timp urmând cursurile seminarului din Villa Devoto, devenind novice în ordinul iezuit. Acesta este un ordin călugăresc al Bisericii Catolice și se află în serviciul papei.

Ulterior, Papa Francisc a studiat filosofia, a predat literatura și psihologia, vorbește 6 limbi, printre care spaniola, italiana, engleza, franceza, latina și germana. A fost pe rând iezuit, a fost hirotonit preot pe 13 decembrie 1969, după care a devenit episcop, cardinal, iar în final a fost ales papă.

În perioada în care era cardinal, acesta s-a opus căsătoriei între persoanele de același sex și posibilității acestora de a adopta copii, considerând că acest lucru este “un război distructiv contra planului lui Dumnezeu”, potrivit wikipedia.org.

Papa Francisc s-a născut într-o familie de emigranți italieni cu cinci copii. Tatăl său lucra la calea ferată, în timp ce mama sa era casnică. În adolescență, Papa Francisc  a suferit o infecție puternică, motiv pentru care medicii au fost nevoiți să intervină rapid și i-au extirpat acestuia un plămân, conform radioromaniacultural.ro.

După ce a fost ales papă nu și-a dorit să beneficieze de luxul impus de un astfel de rol. A refuzat apartamentul luxos în care urma să locuiască, cerând să i se amenajeze o garsonieră, a spus nu jilţului papal tradiţional, sculptat şi aurit, alegând un scaun simplu de pe care să asiste la slujbele curente, nu și-a dorit pantofii de culoare roșie care costau mai bine de 650 de euro perechea și a refuzat să se deplaseze folosind o limuzină, preferând un microbuz pentru transport.

În perioada 31 mai – 2 iunie, Papa Francisc va face o vizită istorică în România, urmând să ajungă în Bucureşti, Iaşi, Blaj și Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu Papa Francisc.

Foto: hepta.ro

Citește și:

Ceaușescu a spus despre ea că este cea mai frumoasă femeie din țară

Are 64 de ani, dar nu îi dai mai mult de 40. Cum arată astăzi celebra Ornella Muti?

Alain Delon, pregătit să părăsească această lume. Actorul se gândește tot mai des la moarte și a luat o decizie care a șocat pe toată lumea

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete