(P) 10 lucruri de facut inainte de nastere

Ai inceput numaratoarea inversa? Mai e putin si viata ta se va schimba intr-un mod absolut minunat. Insa e bine sa profiti de saptamanile in care bebe creste linistit in burtica ta si sa te pregatesti pentru venirea lui pe lume. Pune la punct treburile neterminate, finalizeaza amenajarea camerei micutului si stabileste ultimele detalii privind nasterea. Daca vrei sa stii cu exactitate cand va avea loc, poti consulta un calendar sarcina.   

Curand, timpul doar pentru tine ar putea deveni un lux, de aceea acum e o buna ocazie sa te si rasfeti putin.

Ai grija de frumusetea ta

Peste putin timp, toata atentia iti va fi indreptata catre puiul pe care il vei strange in brate. Asa ca, acum, cand inca ai o „fereastra' libera, acorda multa atentie aspectului tau. Mergi la coafor si aranjeaza-ti parul intr-o forma usor de ingrijit si dupa ce micutul iti va solicita mare parte din timp. Rasfata-te la cosmetica, ingrijeste-ti unghiile… toate aceste mici operatiuni te vor face sa te simti speciala, iti vor ridica moralul si iti vor da un sentiment placut de relaxare. In plus, vei scapa putin de stresul nasterii.

Incepe un jurnal

Este un foarte bun moment sa incepi jurnalul lui bebe. Poti nota gandurile dinaintea nasterii, dar si planurile si asteptarile pentru perioada plina de emotii care urmeaza. Dupa ce puiul tau vine pe lume, poti adauga momentele frumoase de neuitat: primul zambet, prima mangaiere, primul gangurit, primul „mama', primii pasi…

Plimba-te cat mai des

Chiar daca burtica e din ce in mai voluminoasa, nu trebuie sa renunti la miscare. Mergi la plimbare in parc sau in afara orasului, insa atunci cand simti ca obosesti, trage-ti rasuflarea pe o banca sau pur si simplu pe iarba. Ia-ti cu tine cartea preferata, citeste si lasa-te cuprinsa de relaxare. Savureaza pe indelete aceste momente, pentru ca dupa aceea plimbarile vor fi cu totul altfel. Chiar daca bebe va dormi in carucior, poate nu vei mai avea aceeasi dispozitie de a te concentra la lectura.

Odihneste-te in tihna

Lenevitul de dimineata sau in weekend nu trebuie confundat cu sedentarismul. Din cand in cand sau macar o dimineata de weekend e bine sa renunti la alarma de trezire si sa zabovesti mai mult in pat. Micul dejun servit la pat ar putea fi un gest foarte frumos din partea viitorul tatic. Mai tarziu, doar juniorul familiei va beneficia de acest privilegiu, cel putin atat timp cat il vei alapta.

Mergeti intr-o mica vacanta

Va puteti permite o mica escapada de cateva zile, daca sarcina nu a trecut de 36 de saptamani, cand nasterea se poate produce in orice moment, dupa cum iti poate indica un calculator sarcina. Totusi, nu plecati prea departe de casa! Alegeti un hotel linistit sau o pensiune dintr-o zona pitoreasca, la cativa zeci de kilometri in afara orasului, departe de agitatia urbana. Aceasta mini vacanta alunga temerile, va incarca bateriile pentru perioada urmatoare si adauga romantism relatiei voastre, care, fara indoiala, se va transforma atunci cand veti deveni parinti.

Decoreaza camera bebelusului

Rezerva-ti timp pentru ultimele retusuri si decoratiuni la camera celui mic. Gaseste combinatii de culori relaxante, incearca sa asortezi covorasul cu perdeaua, decoreaza peretii cu autocolante sau atarna ici-colo jucarioare amuzante. Aranjeaza hainutele si intreg trusoul bebelusului in dulapior.

Organizeaza, strange, sorteaza

Cu ajutorul viitoarelor bunici, incercati sa organizati totul in casa astfel incat sa iti fie cat mai usor dupa ce bebelusul va sosi acasa. Cumpara rafturi sau dulapioare practice in care sa sortezi si sa ai la indemana lucrurile necesare. In acest fel iti va fi mai usor sa faci ordine in viteza, in timpul partidelor de somn ale piticului.

Pune-ti ordine in finante

Desi nu este o operatiune prea amuzanta, e cat se poate de necesara. Incercati sa faceti economii sau sa planificati un buget pentru perioada de dupa nastere. Veti surprinsi de cate lucruri noi pot fi necesare.

Gateste strategic

Eventual poti gati impreuna cu viitorul tatic, astfel incat sa ai parte de ajutor si din acest punct de vedere. Puteti prepara portii pe care sa le puneti la congelator si sa le scoateti in „situatii de urgenta'. Va veti felicita in momentul in care, epuizati de noptile albe, veti beneficia de „rezervele strategice'.

Pregateste-ti bagajul pentru maternitate

Si nu in ultimul rand, fii pregatita cu toate cele necesare pentru momentul nasterii. Dupa 36 de saptamani, bagajul pentru maternitate trebuie sa stea undeva in apropierea usii. Nu uita sa ai la indemana si actele pentru internare si cele pentru declararea copilului.

Mai multe informatii despre sarcina, nastere, sanatatea mamei si a copilului gasesti pe site-urile MamiSiCopilul.ro si SfaturiMedicale.ro – platforme de informare si educatie pentru sanatate dezvoltate de GTS Solution.

Despre GTS Solution

GTS Solution este o companie care ofera servicii si solutii integrate pentru piata farmaceutica din Romania. Pediatria reprezinta una dintre principalele arii terapeutice ale GTS Solution, compania dezvoltand o expertiza de 18 ani in domeniul pediatric.

Misiunea GTS Solution este de a contribui la imbunatatirea calitatii vietii si a starii de sanatate a pacientilor, prin promovarea unor produse farmaceutice si servicii de inalta calitate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial