Ce se poate întâmpla dacă îți săruți copilul pe buze?

Ar putea fi aproape imposibil să reziști să nu-ți copleșești copiii cu dragoste, dar sărutul pe buze nu este cel mai sănătos mod de a le arăta cât de mult înseamnă pentru tine.

Pe lângă faptul că le afectează înțelegerea limitelor personale, poate prezenta unele riscuri pentru sănătate. Sărutul pe buze al copiilor înainte ca dinții de lapte să se fi dezvoltat ar putea fi deosebit de dăunător. Transferul de salivă determină răspândirea bacteriilor care pot afecta țesuturile moi și gingiile copilului. Copiii ar putea dezvolta boli ale gingiilor din cauza igienei orale deficitare, iar sărutul pe gură ar putea fi un factor de risc suplimentar.

Caria este cea mai frecventă boală cronică la copii și adulți, iar sărutul pe buze al copiilor dumneavoastră poate crește șansele acestora de a dezvolta această afecțiune. Dinții de lapte nu sunt la fel de puternici ca dinții adulți, ceea ce îi face mai vulnerabili la bacterii. Deoarece smalțul dinților de lapte este relativ subțire, acesta este mai predispus la carii și degradare.

Sărutul copilului pe buze poate declanșa alergii

Pe lângă faptul că provoacă probleme dentare, sărutul pe buze al copilului poate provoca reacții alergice. Acest lucru poate fi dăunător mai ales pentru nou-născuți. Atunci când săruți pe cineva, transferi, fără să știi, particule de alimente sau produse cosmetice pe pielea acestuia. Iar nou-născutul ar putea fi alergic la anumite alimente sau la ingredientele artificiale din produsele de îngrijire a pielii.

Sărutul pe buze poate transmite virusurile respiratorii, scrie Bright Side. Deși aceste virusuri pot arăta ca o banală răceală, ele pot fi periculoase pentru bebeluși, deoarece sistemul lor imunitar nu este încă complet dezvoltat. Plămânii bebelușilor sunt mici și orice infecție ar putea cauza probleme de respirație.

Mai mult decât atât, din punct de vedere psihologic, copiii trebuie să învețe încă din cea mai fragedă pruncie că gura și buzele sunt limitele lor personale. Astfel că, părinții ar trebui să fie primii care îi învață că pentru a fi sărutați pe gură trebuie să-și dea acordul. În felul acesta, pe măsură ce vor crește vor conștientiza și mai bine că trebuie să stabilească niște bariere și să zică „NU' atunci când cineva vrea să le încalce intimitatea.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate