Ce se poate întâmpla dacă folosești hârtie igienică umedă în loc de cea obișnuită?

Șervețelele umede au devenit recent o necesitate în ceea ce privește materialele de curățare. Și nu e de mirare, deoarece acestea arată ca o versiune mai elegantă și mai curată a hârtiei igienice obișnuite. În plus, oamenii tind să creadă că metoda „umedă” de ștergere este mai temeinică, lăsând pielea mai curată decât hârtia igienică obișnuită. Și, deși atât de mulți oameni sunt mulțumiți de această practică igienică, unii experți spun că este timpul să uităm definitiv de aceste șervețele umede.

Folosirea șervețelelor umede poate bloca toaleta și dăuna ecosistemului. Șervețelele umede au fost inițial promovate ca o alternativă de lux la hârtia igienică în 2005. Astăzi, acestea sunt distribuite în băile din restaurante, stații de benzină, cabinete medicale și alte locuri publice.

Sunt, de asemenea, populare printre vizitatorii festivalurilor de muzică în aer liber, în special cei care campează, ca alternativă la dușurile comune. Multe mărci vând șervețele umede pentru toaletă, susținând că „pot fi aruncate la toaletă”. Cu toate acestea, în 2013, un articol din Consumer Reports spunea că niciuna dintre principalele mărci nu a putut trece testul. Specialiștii susțin că aceste șervețele se înfundă adesea în sistemele de canalizare, ajungând în râuri și cursuri de apă, ceea ce devine cu adevărat o problemă majoră.

Șervețelele umede pot provoca un dezechilibru bacterian. Șervețelele umede sunt adesea folosite la bebeluși, iar oamenii cred că dacă le pot folosi la copii, pot fi folosite și la adulți. Dar aceasta este o presupunere nocivă, deoarece hârtia igienică umedă poate provoca, de fapt, un echilibru greșit între bacteriile bune și cele rele în zonele intime.

„Acest lucru este important, așa că, atunci când începi să mărești acel microbiom cu șervețele umede, ceea ce se întâmplă este că ștergi bacteriile bune și echilibrul devine o problemă”, spune chirurgul Evan Goldstein, potrivit Bright Side.

Umiditatea este ceva de care trebuie să ne îngrijorăm. O altă problemă a aceste metodeieste umiditatea, potrivit Dr. Goldstein.

„Oamenii au tendința de a folosi șervețele umede și apoi de a-și trage pantalonii, așa că umiditatea rămâne acolo. Aceasta pur și simplu înrăutățește și provoacă o schimbare a bacteriilor și duce la iritații”, spune el, potrivit sursei de mai sus.

Chirurgul explică faptul că oamenii pot experimenta senzația de fisuri sau chiar hemoroizi atunci când există o acumulare de bacterii rele și iritații. Când apar astfel de simptome, este necesar să mergeți la un consult medical.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate