Ce se întâmplă dacă mergi desculț în fiecare zi?

În prezent, există multe modalități de a te simți și de a arăta tânăr, cum ar fi loțiuni, creme sau tratamente efectuate de specialiști. Dar să rămâi tânăr poate fi mult mai ușor și mai puțin consumator de timp, poate fi pur și simplu mersul desculț în natură.

Câteva studii au descoperit că a te descălța și a te „conectarea cu pământul” poate avea mai multe beneficii decât ți-ai imagina, scrie Bright Side. Cu toate acestea, este recomandat să consulți mai întâi un medic, deoarece nu este un substitut pentru intervenții medicale sau terapie.

Mergi desculț și te bucuri de o mulțime de beneficii

Poate ajuta la prevenirea insomniei. Mersul cu picioarele goale, cunoscut și sub numele de conectare cu pământul, îți poate îmbunătăți somnul și îți poate crește nivelul de energie. Pământul nostru are mulți electroni care reîncarcă pământul și apa, iar aceștia ne pot reîncărca și pe noi în același mod.

Dacă nu suntem conectați fizic la pământ, atunci funcțiile noastre importante devin dezechilibrate, ceea ce duce la inflamații și boli. Când suntem bolnavi, simțim durere, iar acest lucru perturbă de obicei somnul.

Poate ameliora crampele menstruale. Din moment ce mersul desculț poate ajuta cu tot felul de dureri, nu e de mirare că poate ajuta și cu crampele menstruale. Ieșitul afară fără pantofi poate face minuni pentru mintea, corpul și sufletul tău. Și chiar dacă există multe medicamente pentru durere pentru femeile cu crampe, mersul fără pantofi nu are efecte secundare.

Ajută în situațiile stresante. Așa cum vitamina D din corpul nostru este produsă de energia și frecvențele generate de soare, tot așa și solul pe care stăm trimite energie și frecvențe către corpul nostru. Mersul cu picioarele goale îți poate îmbunătăți starea de spirit, te poți simți mai energic și poți tolera mult mai bine situațiile stresante. De asemenea, poate duce la mai puțină oboseală și epuizare și rămâi calm în situații dificile.

Pe copii, mersul cu picioarele goale îi poate face să devină mai puternici din punct de vedere mental. Dacă îi lași pe copiii tăi să alerge desculți în noroi, le poți stimula sistemul imunitar, îi poți scăpa de alergii și le poți controla nivelul de stres. Îi poate ajuta pe copiii tăi să devină puternici din punct de vedere mental.

Petrecerea timpului desculț în iarbă, sau chiar în beton, timp de 10 minute până la o oră este ideală pentru a vedea aceste beneficii. De asemenea, așezarea picioarelor în nisipul umed și în apa de la plajă poate fi cel mai bun mod de a transmite energia din pământ.

Are efecte anti-îmbătrânire. Femeile care fac terapie prin mersul fără încălțăminte prind de obicei puțină culoare la nivelul feței, datorită creșterii fluxului sanguin către capilare. Acest lucru este similar cu fața unui copil care a alergat pe terenul de joacă în timpul verii. Chiar și o oră de contact desculț cu pământul ar putea spori repararea țesutului cutanat și poate îmbunătăți aspectul feței.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate