Ce se întâmplă cu implantul mamar în cazul unui cancer de sân?


Cancerul de sân este boala care afectează anual un număr semnificativ femei, motiv pentru care investigațiile amănunțite și prevenția sunt esențiale pentru a descoperi afecțiunea cât mai devreme și a începe tratamentul rapid. Pentru că implantul mamar este una dintre cele mai solicitate operații estetice, este foarte important ca femeile care apelează la astfel de intervenții să cunoască care este procedura în cazul în care sunt diagnosticate ulterior cu cancer de sân.

Ce se întâmplă cu implantul mamar în cazul unui cancer de sân?

În situația în care o femeie a optat pentru implanturile cu silicon, iar după un anumit timp a fost diagnosticată cu cancer de sân, medicul va interveni chirurgical pentru a îndepărta implantul. Medicul Ion Zegrea a explicat ce se întâmplă într-o astfel de situație, de ce este important ca implanturile să fie scoase, dar și ce opțiuni au femeile după operația de mastectomie.

“Dacă a apărut un cancer de sân la nivelul glandei mamare, toată acea glandă ar trebui scoasă, se face mastectomie totală. Foarte rar se ajunge să se scoată doar un sector. Se face mastectomie subtotală sau totală. Asta înseamnă să scoatem toată glanda și mai rămâne doar pielea. Dacă nu se scoate destul de mult, implantul poate să rămână acolo și nu se întâmplă nimic. Dacă se scoate doar o bucățică mai mică din sân, un sector, dacă nu sunt modificări estetice la nivelul sânului, atunci poate să rămână implantul. Dacă nodulul este în profunzime, atunci implantul trebuie scos cu tot cu capsulă. În cazul în care trebuie scoasă toată glanda se scoate și acel implant, eventual și capsula din jurul lui și se va pune alt implant, mult mai mare, care să înlocuiască și volumul glandei pe care am scos-o. Se poate face și reconstrucție cu țesut propriu, adică se poate lua un lambou de pe abdomen.”, a spus Ion Zegrea, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Urmărește materialul video pentru a vedea părerea medicului Ion Zegrea.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Amalia Enache trăiește cu frica de cancer: 'Celor care trăiți ca mine, sub amenințare, vă recomand să scăpați de teroristul acela nevăzut'

Implanturile cu silicon pot declanșa cancerul de sân?

Pot alăpta femeile care au implanturi cu silicon? Uite în ce condiții pot să apară complicații

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din #NUcancerului