Ce se ascunde în cafeaua pe care o bei cu atâta plăcere?

cafeaua ce ingrediente ascunde

 

Cafeaua boabe, măcinată, solubilă, instant, la capsule – fiecare dintre aceste tipuri de cafea are o anumită savoare, însă ştiai că nu toate tipurile de cafea sunt la fel de sănătoase? Află care sunt variantele mai sigure pentru organism.

Există persoane care nu îşi pot începe ziua fără cafeaua savuroasă, aromată, care le trezeşte simţurile. Dacă te afli şi tu printre ele, probabil că deja ai
o preferinţă pentru un anumit tip de cafea sau pentru un anume mod de preparare. Studiile au arătat însă că nu toate tipurile de cafea sunt şi sigure pentru organism.

Cafeaua capsule

Se numără printre cele mai savuroase, datorită faptului că aroma este păstrată intactă până când cafeaua intră în contact cu apa. Savoarea şi rapiditatea de pregătire a unei astfel de cafele au însă şi un preţ. Aceste capsule conţin cea mai mare cantitate de chimicale prezente într-un produs pe bază de cafea. Una dintre substanţele-problemă se numeşte furan şi s-a demonstrat, în urma unor studii realizate pe animale, că are efecte toxice şi cancerigene. Un alt element la fel de controversat este şi acrylamida, întâlnit şi la chipsuri, pâine şi alţi carbohidraţi supuşi unor temperaturi mari.

De ce cafeaua capsule are cea mai mare concentraţie de substanţe chimice? Din cauza ambalajului, care rămâne intact în timpul pregătirii cafelei, şi care nu permite acestor compuşi să fie eliberaţi. Partea bună este că, deşi cantitatea de chimicale este mare pentru un produs pe bază de cafea, este considerată fără riscuri. Ar trebui să consumi o cantitate foarte mare pentru că aceste substanţe să aibă efect asupra organismului.

Cea mai sigură cafea

Dacă totuşi vrei să fii sigură că bei o cafea care nu ridică probleme sau controverse, poţi opta pentru varianta cafelei măcinate şi pregătite la filtru. Cu siguranţă nu are acelaşi gust intens, însă faptul că aerul intră în contact cu cafeaua ajută la eliminarea substanţelor nedorite, care apar în urma procesului de prăjire. O altă opţiune mai sănătoasă decât cafeaua capsule este şi cea la espressor, mai ales dacă foloseşti un aparat care macină cafeaua. Astfel obţii o cafea aromată, fără riscuri pentru sănătate.

Află şi:

Cum te ajută cafeaua să slăbeşti?

Câtă cafea poţi bea zilnic fără să-ţi pui în pericol sănătatea?

Se mai poartă ghicitul în cafea?

Cătălina Chiricheş
Foto: www.shutterstock.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate