Ce riști dacă pleci în concediu nepregătită? Iată câteva detalii care îți pot distruge vacanța

Ce riști dacă pleci în concediu nepregătită? Deși această perioadă pare a fi bine planificată, există o serie de lucruri care pot da totul peste cap, dacă nu te gândești la ele din timp. 

Perioada concediului este cea mai așteptată din an. Soare, mare, plajă, distracţie. Abia aștepţi să uiţi de tot și să ai timp doar pentru tine, așa e? Ei bine, pentru a avea un concediu de vis, trebuie să ții cont de câteva detalii care pot ajunge să îți distrugă vacanța, lucru pe care cu siguranță nu ți-l dorești.

Ce riști dacă pleci în concediu nepregătită?

Indiferent de locul în care pleci, atenția la detalii poate face diferența între un concediu de coșmar și unul perfect. Iată ce riști să pățești dacă pleci în concediu nepregătită:

  • Dacă pleci în vacanţă în afara graniţelor și ai copii minori, amintește-ţi că au nevoie de pașapoarte valabile. Timpul este scurt, iar cozile de la biroul de pașapoarte sunt mari. Este o perioadă plină de solicitări. Poţi să pierzi mai puţin timp la depunerea actelor dacă faci rezervare online.
  • Crezi că ai pus toate lucrurile la punct, iar acum poţi pleca liniștită. Ei bine, perioada concediului este aceea care aduce cele mai multe penalităţi la facturi. Oamenii se relaxează, iar mintea nu mai stă la facturi, rate, scadenţe. Asigură-te că ai inclus și aceste cheltuieli în bugetul tău înainte de a pleca în concediu, ca să nu ai surprize neplăcute la întoarcere.
  • În funcţie de zona în care urmează să te deplasezi, este bine să te gândești de ce produse specifice ai nevoie. De exemplu, dacă mergi în Delta Dunării, vei avea nevoie de loţiuni sau spray-uri împotriva ţânţarilor. Dacă mergi în Grecia, ai nevoie de acele încălţări specifice pentru a intra în apă deoarece în unele locuri sunt arici de mare care îţi pot provoca răni serioase.
  • Dacă urmează să te deplasezi pe apă, ia în bagaj și o vestă sau un colac de salvare. Chiar dacă ţi se pare absurd și crezi că toate mijloacele de transport sunt sigure și dotate corespunzător, de multe ori s-a dovedit că nu e chiar așa.
  • Analizează cu atenţie locurile noi, sălbatice pe care le vizitezi. Caută informaţii despre faună și floră înainte de a te avânta în necunoscut și ia toate măsurile ca să te bucuri de călătorie. Sunt ţări în care ai nevoie de anumite vaccinuri pentru a fi în siguranţă, cum ar fi de exemplu cel împotriva malariei.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care este vârsta ideală pentru începerea vieții sexuale? Iată ce spune psihologul

Pasta de dinți: întrebuințări surprizătoare

Iubitorii de câini trebuie să știe asta! Cum să îți plimbi câinele dacă vrei să nu îți pui sănătatea în pericol?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Diverse