Ce probleme de sănătate pot fi semnalate de apariția varicelor

varice

varice

Varice – vene varicoase sunt vase de sânge noduroase și mărite care se dezvoltă chiar sub piele. Orice venă poate deveni varicoasă, însă cel mai frecvent afectate sunt cele de la picioare și de pe laba piciorului, deoarece statul în picioare și mersul pe jos crește presiunea în venele din partea inferioară a corpului.

Pentru mulți oameni, varicele (venele varicoase) și venele păianjen- o variație comună, ușoară a venelor varicoase- sunt pur și simplu doar o preocupare cosmetică. Pentru alte persoane, varicele pot provoca durere și disconfort. Uneori, însă, varicele pot duce și la probleme mai grave.

Varicele pot semnala, de asemenea, un risc mai mare a altor probleme de circulație. Tratamentul poate implica măsuri de auto-îngrijire sau proceduri realizate de medicul specialist medicul pentru a închide sau a elimina venele.

Venele păianjen, cunoscute sub numele de  telangiectaziile,  sunt similare cu varicele, dar acestea sunt mai mici. Acestea se găsesc mai aproape de suprafața pielii și sunt niște linii fine, având culoare roșie, albastră și violet.  Telangiectaziile apar pe picioare, însă pot fi găsite și pe față, având diferite dimensiuni, fiind, de cele mai multe ori așezate sub forma unei pânze de păianjen,  de aici venind  și denumirea de vene păianjen.

Măsurile de auto-îngrijire,  cum ar fi exercițiile, statul cu picioarele ridicate sau purtarea ciorapilor medicinali cu compresie,  pot ajuta să diminuați durerea  durerea varicelor și pot să le împiedice să se agraveze. Dar, dacă sunteți preocupat de cum arată venele și cum se simt, iar măsurile de auto-îngrijire nu au împiedicat înrăutățirea starei acestora, atunci consultați medicul specialist.

Arterele transporta sânge de la inima la restul țesuturilor tale, iar venele au rolul de a aduce sângele din restul corpului înapoi la inimă, astfel încât sângele să poată fi recirculat. Pentru a trimite sângele la inimă, venele de la nivelul picioarelor trebuie să lucreze împotriva gravitației. Mai exact, contracțiile musculare de la nivelul picioarelor inferioare acționează ca pompe, iar pereții venelor elastice ajută la întoarcerea sângelui la inimă. Valve mici, aflate în vene, se deschid când este pompat sângele spre inimă, iar apoi se închid pentru a împiedica sângele să curgă înapoi. O funcționare defectuoasă a valvelor cauzează acumularea sângelui în vene, permițându-i să curgă înapoi, ceea ce duce la slăbirea lor și face ca ele să se întindă și să se umfle.

Varice. Simptome

Simptome pentru varice nedureroase

 • venele se pot observa in culori de  violet închis sau albastră
 • venele se văd răsucite și bgroase; de multe ori ca corduri pe picioare

Simptome pentru varice dureroase

 • apare senzația de picioare grele
 • senzație de arsură
 • pulsații
 • crampe musculare
 • umflarea picioarelor (în partea de jos)
 • durere mai mare după ce ați stat jos sau în picioare pentru o perioadă mai lungă de timp
 • pruritul în jurul unei vene sau mai multe
 • sângerări ale varicelor
 • apariția unui cordon dureros în venă, cu modificări de culoare roșie a pielii
 • modificări de culoare, îngroșarea venelor, inflamații ale pielii sau apariția de ulcere(răni deschise) lângă glezna, ceea ce poate însemna aveți o formă gravă de boli vasculare, care necesită o atenție medicală

Citește continuarea în Dicționarul medical

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate