Ce poți urmări săptămâna aceasta la Festivalul de Teatru Undercloud

Undercloud continuă cu seria internatională, prin spectacolul „Aşteptându-l pe Godot', al companiei maghiare FORTE, în regia lui Horváth Csaba, la ora 21.00. Un spectacol axat în special pe limbajul corporal, o propunere coerentă de teatru fizic, în care coregraful/regizorul şi membrii trupei încearcă să prezinte relaţia specială a lumii lui Beckett cu moartea, tăcerea şi muzica. Cel mai important element al spectacolului este chiar trupul interpreţilor. Spectacolul se va juca în limba maghiară, dar va fi subtitrat în limba engleză.

Afis Undercloud 2014

Ultimele patru zile de Undercloud propun şi o ofertă teatrală românească variată, de teatru şi dans. Luni, de la ora 18.00, „Poezia visului', în regia lui Miriam Răducanu, cu Lari Giorgescu, un one-man show de teatru poetic, bazat pe creaţia lui Emil Botta. „Creaţia celui ce a fost un mare actor şi excepţional poet, Emil Botta, ne-a inspirat în încercarea de a-i valorifica multitudinea de idei şi metafore într-un format teatral', spune Miriam Răducanu.

Într-un alt registru, „Prestăm servicii artistice', luni, de la ora 19.00, deschide o fereastră către culisele teatrului, pentru ca spectatorul să poată să vadă ce presupune crearea unui spectacol,  ridicarea lui de la zero. Ai şansa să intri în culisele unui teatru şi să vezi ceea ce un spectator nu vede în mod obişnuit: câte scrumiere s-au umplut, câte cafele s-au băut pe jumătate, cate înjurături pe secundă s-au rostit, câte nopţi nedormite au petrecut şi de câte ori s-a schimbat distribuţia pentru ca spectacolul să ajungă în forma finală.

Marţi, 9 septembrie, de la ora 20.00, spectacolul Novocento, cu Claudiu Bleonţ şi George Albert Costea, oferă o interpretare teatrală a romanului „Novocento' de Alessandro Barrico, ce  spune povestea unui pianist care nu cunoaşte lumea, dar a cărui lume interioară este mult mai complexă decât realitatea obiectivă. Un Claudiu Bleonţ care simte şi interpretează acest text ca pe propria poveste, ajutat la duelul pianistilor de tânărul şi talentatul George Albert Costea, actor al Teatrului National Marin Sorescu din Craiova.

Din nou un spectacol de teatru-dans-video, aflat în faza de work-in-progress, pe 9 septembrie, ora 21.00, cu actriţa Carla-Maria Teaha şi dansatorii Irina Strungăreanu şi Denis Bolborea: „Noi. Nouă. Ne. Ni', un spectacol despre iubire, un dialog atemporal şi ancestral, plin de comic şi absurd între Chris Simion şi Ortega Y Gasset. Pe Irina Strungăreanu şi Denis Bolborea îi puteţi vedea într-un alt spectacol de dans din festival, „Noapte ţigănească', jucat în aer liber, miercuri, 10 septembrie, la ora 21.00.

A l'ombre de core

Tot miercuri, 10 septembrie, un spectacol care s-a jucat la Teatrul Cockpit din centrul Londrei. Un one-woman show cu Oana Pellea, nominalizată la premiul UNITER pentru cea mai bună actriţă în anul 2011. Un singur personaj pe scenă şi un telefon care sună. O femeie care răspunde şi care e îndrăgostită. Nimic nu se aude dincolo de vocea ei. În jurul sonorităţii propriului corp, ea construieşte o lume. Totul pleacă de la această femeie desculţă într-o cameră însingurată, care aşteaptă un telefon de la un bărbat de care s-a despărţit. Aşteaptă ultimul lui apel, iar în gestul simplu prin care ridică receptorul năvălesc toate speranţele şi amintirile, laolaltă cu toate regretele şi spaimele pe care le lasă în urmă adjectivul „părăsită'.

Joi, 11 septembrie, la ora 19.00, va avea loc Gala de închidere a festivalului, în cadrul căreia se vor acorda premiile, decise de juriul format din Sanda Manu – regizor, George Ivaşcu – actor şi directorul Teatrului Metropolis, Irina Ionescu – teatrolog, Ludmila Patlanjoglu – critic de teatru, Cristina Bazavan – jurnalist, blogger.

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului de Teatru Independent Undercloud se va închide joi, 11 septembrie, la ora 22.00, cu spectacolul „Mecanica inimii', în regia lui Chris Simion, cu Marius Manole, Marian Râlea, Maia Morgenstern, Medeea Marinescu şi Şerban Pavlu. O adaptare după romanul omonim al lui Mathias Malzieu, „Mecanica inimii' este o emoţionantă poveste de dragoste, în care un băieţel are în loc de inimă un ceasornic foarte fragil, din cauza căruia trebuie să evite emoţiile cele mai puternice, mai ales dragostea.

Biletele se pot procura online prin www.bilete.ro sau de la info-point Undercloud situat în curtea Muzeului. Orar: 12:00-21:00. Costul unui bilet/spectacol este de 35 lei.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte