Ce poți trata cu apă caldă

Fără apă nu putem trăi, ne menține în viață și tot ea ne însănătoșește atunci când avem nevoie. Trebuie să afli și tu ce poți trata natural, cu ajutorul apei calde.

apa-calda

 foto sticlă cu apă caldă Shutterstock

Durerea în gât

Poți trata ușor durerea în gât cu ajutorul apei fierbinți. Fie că dai tu în clocot o oală de apă sau o folosești pe cea fierbinte de la chiuvetă, ce trebuie să faci este să stai cu capul aplecat deasupra unui lighean, cu un prosop pe deasupra – ca aburul să nu iasă așa ușor. Fă inhalații pe gură timp de 5-10 minute. Poți repeta procesul de câteva ori pe zi și durerea în gât va dispărea.

Tratează răceala cu apă caldă

De multe ori este de ajuns să bei apă caldă încă de când simți că te ia răceala, ca să o poți trata. Apa te încălzește pe dinăuntru și efectul este asemănător cu cel al saunei. Desigur, poți urma în paralel și un tratament medicamentos, iar apa caldă va fi un adjuvant în vindecarea rapidă.

Apa caldă îți curăță limba eficient

Pe timpul nopții, bacteriile se stabilesc pe limba ta – iar din această cauză ai o respirație neplăcută dimineața. Apa rece nu îndepărtează eficient bacteriile de pe limbă, însă apa caldă are rezultate mult mai bune. Așa că în fiecare dimineață clătește-ți gura cu apă caldă și curăță-ți limba cu periuța.

Tratezi durerile cauzate de artrită cu apă caldă

Un remediu foarte bun al durerilor cauzate de artrită este apa caldă. Este important să faci băi calde – nu fierbinți – în cadă, în care să poți sta câteva minute să te relaxezi. De asemenea, în cada plină cu apă caldă îți poți mișca ușor încheieturile dureroase, pentru că și mișcarea este un remediu bun.

Apa caldă ajută la tratarea cistitei

Cistita este o afecțiune greu de suportat pentru foarte multe femei. Pe lângă usturimile îngrozitoare și senzația continuă de nevoie să micționezi, te mai doare și burta. O sticlă umplută cu apă caldă poate ajuta la tratament – întinde-te în pat în poziția pe care o găsești mai confortabilă și ține-ți sticla de apă caldă pe burtă, acolo unde te doare mai tare.

Tot cu apă caldă poți trata și durerile cauzate de hemoroizi: este indicat ca după ce ieși afară să faci un duș cald și să lași apa caldă să curgă câteva minute peste zona dureroasă – o relaxează și durerile îți trec.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Sanatate