Ce greșeli flagrante fac oamenii nesiguri pe ei?

Încrederea este una dintre cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă un om. Se clasează alături de corectitudine, onestitate, etică profesională și… iubirea față de animale.

Ce greșeli flagrante fac oamenii nesiguri pe ei?

Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem, încrederea nu crește în copaci. Nici nu poți deveni brusc încrezător în decursul unei singure zile. Nu! Este nevoie de timp și dedicare pentru a trece de la sentimentele de nesiguranță la o încredere autentică în tine.

Insecuritatea se poate manifesta într-o foarte mare varietate de moduri, de la lauda umilă și obositoare până la a-i umili gratuit pe ceilalți sau chiar mai mult. Semnele că cineva ar putea fi foarte nesigur se adâncesc în comportamente care, într-adevăr, nu sunt în regulă, indiferent cât de multă încredere îi lipsește unui om.

Citiți aceste greșeli pe care le fac cei care nu au încredere în ei înșiși:

  1. Lăudându-te cu lucruri pe care nu le stăpânești, cum ar fi averea părinților.
  2. Cu cât vorbești mai mult despre cât de bun ești în pat și cu câte femei te-ai culcat cu atât ești crezut mai puțin.
  3. Toți acei oameni care postează pe Facebook citatele de genul: „nu vă faceți griji pentru cei care vorbesc în spatele vostru, ei sunt în spatele vostru pentru un motiv.'

Psihoterapeuții spun că oamenii nesiguri trimit semnale foarte clare în legătură cu sentimentele lor. Insecuritatea transmite mesajul:„ Nu sunt suficient ',„ Nu sunt suficient de bun 'sau chiar„ Nu am valoare '. Acestea sunt credințe dureroase pe care mulți oameni le au despre ei înșiși.

Nesiguranța se poate manifesta fie făcându-se invizibili (dacă nu sunt văzut, nimeni nu va observa defectele mele), fie opusul, prin ceea ce numim„ lăudăroșenie': strigând la toată lumea despre cât de minunat ești. De fapt încerci să te convingi singur  că ești suficient de bun.

Unii, însă, aleg să le facă rău altora doar pentru a se simți ei mai bine. Este o altă modalitate de a contracara. Când nu te simți suficient de bun îi împingi pe alții în jos, sabotând succesul altor persoane sau atacându-i ca o modalitate de a te simți puternic, astfel încât să îți poți controla durerea interioară de„ Nu sunt suficient '. Toate aceste strategii nu funcționează.

4. Insultarea aspectului fizic al oamenilor la întâmplare.

5. Dorința de a domina orice conversație.

Poate că părinții nu au lăudat suficient copiii sau au acordat mai multă atenție greșelilor lor decât succeselor. Ca adult acum, oamenii se pot îmbrățișa din când în când și își pot spune cu blândețe: faci bine , bine gândit, felicitări. În cele din urmă, creierul va asculta și va schimba încet mesajul „Nu sunt suficient' în „Sunt suficient.'

Mai degrabă decât să-ți strigi laudele către alți oameni, e mai indicat să vorbești cu tine însuți într-un mod iubitor. Când oamenii sunt conștienți cu adevărat de succesele lor, pot deveni cu adevărat mai încrezători fără a fi nevoie să-și impună puterea celorlalți.

6. Oameni care simt nevoia să-i judece pe toți și să-i pună într-o lumină negativă și care nu vor decât să vadă tot ce-i mai rău din ceilalți, astfel încât să se poată simți mai bine cu ei înșiși. Arată doar cât de nefericiți sunt cu adevărat.

7. Să minți doar ca să pari cool.

8. Să fii răutăcios într-un mod gratuit și inutil.

Le puteți arăta altora că vă simțiți încrezători și în siguranță folosind limbajul corpului și tonul vocii. Aceste două instrumente pot crea sau sparge orice situație. Ar trebui să ne dorim „să fim mereu percepuți ca fiind încrezători și capabili', deoarece opusul poate reduce realizările, talentele și abilitățile noastre la practic zero, mai ales în ochii unui manager de angajare.

9. O nevoie constantă de afirmare.

10. Când oamenii își verifică în mod constant partenerul prin intermediul unei aplicații de urmărire de pe telefon.

Foto: 123rf

Citeste și:

Cinci trăsături care caracterizează o femeie de neuitat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Relatii