Informare meteorologică de vânt. Ce zone vor fi afectate și cum va fi vremea în weekend?

Informare meteorologică de vânt

Vremea schimbătoare le-a dat mari bătăi de cap românilor. În ultimul interval de timp, temperaturile au oscilat, trecând de la valori sub media perioadei, la temperaturi destul de ridicate. Nici prognoza pentru zilele ce urmează nu este una tocmai îmbucurătoare și asta pentru că a fost emisă o informare meteorologică de vânt, valabilă în mai multe zone din țară.

Informare meteorologică de vânt

Informarea meteorologică de vânt a intrat în vigoare la astăzi, la ora 15 și este valabilă până mâine la ora 10. În acest interval de timp, vântul va sufla cu putere, principalele zone afectate fiind nord-vestul, nordul și centrul țării. Mai exact, vântul va atinge la rafală 50 – 55 km/h, iar la munte, în special la altitudini de peste 1800 m, va sufla mult mai tare. Temporar, rafalele vor depăși 90 – 110 km/h, mai ales în jumătatea de nord a Carpaților Orientali, potrivit meteoromania.ro.

Tot astăzi, meteorologii au emis și un cod galben de vânt, care este valabil până la ora 21 și care cuprinde județele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Bacău, Neamţ, Suceava, Mureș și Alba.

Vreme rece și mohorâtă în acest weekend

În acest weekend, vremea va fi mai rece decât în mod normal. În București, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, în timp ce în restul țării temperaturile vor scădea drastic. Vremea va fi ploioasă în majoritatea țării, iar la munte, precipitațiile vor fi mixte, la altitudini de peste 1500 de metri putând să apară lapovița și ninsoarea.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Metrorex va introduce noi cartele de călătorie. Care va fi prețul acestora?

Cristi Borcea va fi eliberat condiționat! Ce spune decizia judecătorilor

Adrian Despot va prezenta o emisiune în FM! Cu ce post de radio a bătut palma cântărețul

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri