Ce faci dacă te-a înțepat meduza


Nu prea avem cum să scăpăm de ele atunci când mergem la mare. Luăm contact cu ele și în apă, uneori și pe nisip. Înțepătura de meduză provoacă reacții neplăcute, cum ar fi înroșire, mâncărimi, usturime, durere. Dacă vrei să afli ce trebuie să faci dacă te-a înțepat meduza, urmărește videoul de mai sus.

Înțepătura de meduză se resimte ca o arsură imediată, un fel de “descărcare electrică”, și asta din cauza veninului care se răspândește aproape instantaneu. Locul înțepăturii se înroșește rapid, roșeața putând persista mai multe zile. În cazurile grave, apar dureri de cap, greață, vărsături, respirație îngreunată, scăderea tensiunii. Aceste situații sunt, însă, din fericire, destul de rar întâlnite.

Cel mai important risc legat de înțepătura de meduză este înțepătura în zona ochilor. Odată veninul meduzei ajuns în ochi, poate determina arderea conjunctivei.

Este de preferat ca, atunci când vedeți meduze în apă sau pe nisip, să vă îndepărtați de acea zonă. Este periculoasă lovirea meduzei cu un corp dur, asta întrucât veninul conținut de aceasta poate fi proiectat spre voi.

Urmărește materialul video de mai sus și vezi care sunt măsurile de prim-ajutor în cazul înțepăturilor de meduză.

Vezi si 

Aceste imagini te vor ajuta să scapi de griji, stres și probleme. Privește-le atent!

10 remedii naturiste care te ajută să tratezi înțepăturile de țânțari

Surse foto: pexels.com, 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alte video-uri