Ce este kendama, jocul care face senzație printre tineri

Kendama este un joc care face senzație printre tineri, acesta devenind viral pe rețelele de socializare. 

Ce este kendama?

Kendama este un joc de îndemânare japonez, care s-a transformat în principala distracție a tinerilor. Mai exact, acesta este format dintr-o bucată de lemn, care are pe suprafața acesteia o țepușă, 2 cupe și o bilă legată prin intermediul unei ațe. Țepușa este denumită ken, iar bila este cunoscută sub numele de tama, de aici și numele jocului.

Chiar dacă jocul își are originile în cultura japoneză, variante ale acestuia au apărut și în alte țări. În Franța, exista un joc gândit pe același principiu, numit  bilboquet' , în timp ce în Marea Britanie se juca varianta cup-and-ball , iar în  Germania Kugelfang', potrivit kendamaromania.ro

Cum se joacă kendama?

Principiul după care funcționează acest joc este foarte simplu. Mai exact, scopul este ca fiecare persoană care joacă kendama să arunce bila și să o prindă în interiorul unei cupe sau în spațiul dintre acestea. Pentru a reuși acest lucru, jucătorul trebuie să se bucure de îndemânare. Mai mult, de-a lungul timpului, jucătorii au descoperit o mulțime de tehnici prin care pot obține cele mai bune rezultate în timpul jocului. Regula principală este ca bila să rămână cel puțin trei secunde în cupă sau în spațiul dintre acestea.

Competiții de kendama

Kendama are foarte mulți jucători, iar acest lucru a dus la organizarea mai multor competiții. Un astfel de concurs a avut loc la Aiud, unde au participat peste 30 de persoane. Fiecare concurent a executat 5 scheme, având la dispoziție 1 minut și 30 de secunde. Fiecare schemă a fost punctată cu 1,2 sau 3 puncte, ținând cont de nivelul de dificultate. Astfel, în urma punctajului, 4 persoane s-au calificat în semifinală. Pentru a decide câștigătorul, concurenții au avut de executat 5 scheme impuse, potrivit ziarulunirea.ro.

Unde găsești kendama?

Celebra jucărie kendama poate fi achiziționată din majoritatea magazinelor de jucării, dar și de pe internet. Prețul acesteia variază în funcție de design, valorile pornind de la 50 de lei și ajungând și la suma de 250 de lei.

Trucuri pentru începători

Orice jucător de kendama trebuie să știe că acest joc necesită foarte multă răbdare și îndemânare. Pentru cei care vor să înțeleagă mai bine mecanismul jocului, există foarte multe tutoriale video pe internet, care explică pas cu pas cum se joacă acest joc. Mai mult, este nevoie de foarte mult antrenament  pentru a obține cele mai bune rezultate.

Deschide galeria foto pentru a vedea mai multe fotografii cu celebra jucărie kendama.

Foto: shutterstock.com, 123rf.com

Citește și:

Cum să trișezi la celebrul joc Candy Crush Saga

Jocul de-a culoarea

Jocuri de pe Facebook și bancuri aferente

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse