Jocuri de pe Facebook și bancuri aferente

jocuri facebook

jocuri de pe facebook

Răutăcioșii spun că oamenii care joacă diverse jocuri de pe Facebook pe telefon ori de câte ori au puțin timp liber, au găsit un motiv să nu citească o carte. 

Suntem în plină eră a digitalizării. Viața noastră se trăiește prin touchscreen și taste. Nici nu e de mirare că unii dintre noi s-au adaptat perfect la cursul firesc al vremurilor care ne îndeamnă să fim ultra competitivi în tot ceea ce facem în mediul virtual.

Ești mai respectat dacă primești like-uri cu nemiluita la un citat copiat din Poptămaș. Devii influencer dacă-ți spargi un ou în cap, îl întinzi în păr și imortalizezi momentul pe Instagram. Iar stima de sine crește vertiginos în momentul în care mai treci un nivel la jocul preferat.

Strategie și concentrare

Jocurile de pe Facebook ne-au schimbat viața. Datorită lor unii oameni nu se mai plictisesc. Alții au o, în sfârșit, o miză. Restul își antrenează răbdarea și perseverența. Și le denumesc pompos, de strategie. Dacă ești Gicu din bancul de mai jos ambiția ta în a reuși este lăudabilă. Echipa Facebook, îți mulțumește:

Gicu: -Ai Facebook?

Nelu: -Nu.

Gicu: -Ai cont pe Instagram?

Nelu: -Nu.

Gicu: -Dar Whatsapp?

Nelu: -N-am nici whatsapp..

Gicu: -Dar ce ai ?

Nelu: O viață.

Gicu: -Perfect, trimite-o! Am nevoie de ea la Candy Crush!

Muncă, răbdare și pricepere

Toate meseriile sunt frumoase, toate profesiile au farmecul lor. Jocurile de pe Facebook, însă, te pot ajuta să excelezi în orice domeniu vrei și crezi că ți se potrivește. Trebuie doar să ai timp și tendonul de la deget în perfectă stare. Poți să ajungi departe. Și să ai de toate…

Aflată pe patul de moarte, o bătrână îl cheamă la ea pe nepotul ei favorit:

– Dragul meu, eu mă duc. Îți las ție moștenire o vilă, o grădină, acareturi, câteva hectare de pământ și o livadă.

Nepotul, rămas cu gura căscată, se bâlbâie de emoție și apucă să îngaime:

– Dar… bunico, eu nici nu știam că ești așa bogată, vai de mine… unde sunt toate acestea?

La care bătrâna, cu ultima suflare, îi spune:

– Pe Farmville!

Perseverență în toate

Jocurile de pe Facebook au și un revers negativ. Pentru că orice blocaj în lumea aceea se răsfrânge către suflet. Iar sufletul vrea ca tu să treci mai departe. Dacă te înnegurezi la față când pierzi bătălii grele, dacă ești trist și deprimat că ți-a murit eroul pe care-l coordonai, uite ce te așteaptă:

Moare un programator de jocuri și după moarte, ajunge în Iad. După o săptămână, sună Satana la Dumnezeu:

– Alo? Doamne, ce nebun mi-ai trimis aici?! A distrus toate cazanele, a ucis toți dracii, aleargă bezmetic prin tot Iadul și strigă în gura mare “Unde-i iesirea spre nivelul 2?”

de Florentina Mușat

Sursa foto: shutterstock

Îți recomandăm și aceste 4 jocuri de cărți

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse