Ce este depresia de duminică și cum poți scăpa de ea? Trucuri care te ajută să începi o săptămână perfectă

Cu toții cunoaștem acel sentiment de anxietate care apare pe final de weekend, atunci când realizăm că în doar câteva ore începe o nouă săptămână de muncă și trebuie să ne reluăm activitățile de zi cu zi. Acest sentiment de tristețe a fost numit de specialiști “depresie de duminică”.

Dacă vinerea avem o energie de invidiat, iar starea noastră de spirit este una bună, nu același lucru se poate spune despre zilele de duminică. O mulțime de persoane ajung să își distrugă ultima zi de weekend, începând să își facă griji cu privire la responsabilitățile care vin la pachet cu ziua de luni.

Ce este depresia de duminică și cum poți scăpa de ea?

Depresia de duminică este acea stare de neliniște, agitație sau tristețe care se instalează spre finalul zilei de duminică. Deși este o zi liberă și rezervată relaxării, o mulțime de persoane uită acest lucru și devin stresate pentru că realizează că urmează să se întoarcă la locul de muncă.

Cu toate că nu este o depresie în sine, ci mai mult o stare de dezechilibru, Cliff Arnell de la Universitatea Cardiff este de părere că aceste stări nu dispar întotdeuna de la sine și este nevoie de câteva trucuri pentru a scăpa de această problemă, potrivit dailymail.co.uk.

Cea mai eficientă metodă pentru a scăpa de depresia de duminică este punerea în practică a unor activități relaxante. Cei care se confruntă cu aceste stări neplăcute ar trebui să își îndrepte atenția către lucrurile pe care le fac întotdeauna cu plăcere și care reușesc să le aducă zâmbetul pe buze.

Depresia de duminică poate fi alungată prin gătit, curățenie, prin activități care să stimuleze creativitatea, shopping sau plimbări în aer liber. Dacă unele persoane se simt mult mai bine atunci când prepară o prăjitură delicioasă, altele ajung să se relaxeze ștergând praful sau călcând rufe. Psihologii sunt de părere că fiecare persoană reacționează în mod diferit și din acest motiv nu poate exista o rețetă universală care să trateze această problemă.

Foto: 123rf.com

Citește și:

7 lucruri care se întâmplă în organismul tău atunci când te relaxezi

Robotul Sophia, o prezență feminină sau un pericol pentru viitorul umanității? Iată de ce nu poartă perucă

Cum poți reduce fenomenul de burnout? 4 trucuri care te vor ajuta să te simți mult mai bine

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse