FIFA cere să nu mai fie fotografiate femeile frumoase la Campionatul Mondial de Fotbal, pentru a frâna atitudinea sexistă a presei și a publicului

FIFA cere să nu mai fie fotografiate femeile frumoase

FIFA cere să nu mai fie fotografiate femeile frumoase. Cu alte cuvinte, să nu mai fie vânate special pentru formele apetisante și voluptoase. După cum relatează „Hollywood Reporter', este una dintre măsurile destinate să combată sexismul.

FIFA cere să nu mai fie fotografiate femeile frumoase și se opune hărțuirii sexuale

Sexismul a ajuns să fie cea mai mare problemă a acestei ediții a Campionatului Mondial de Fotbal. Este concluzia organizației Fare Network, care combate discriminarea în fotbal. La început, s-a crezut că homofobia și rasismul vor fi principalele probleme.

Șeful departamentului pentru susținerea diversității din cadrul FIFA își exprimă îngrijorarea. „Se întâmplă în toate instituțiile mass media. Se întâmplă mai ales în mass media ruse.'

Toate publicațiile și toate televiziunile care acoperă evenimentul sunt pline de suportere sexy. Agenția de imagine Getty a primit un imens aflux de critici pe această temă. Motivul a fost publicarea galeriei foto intitulate „Cele mai hot suportere de la Mondial'. Ca reacție la aceste critici, Getty a retras galeria foto și a declarat că a fost „o regretabilă eroare'.

Inclusiv unele jurnaliste au fost ținta hărțuirii la acest Campionat Mondial. Suportere japoneze și rusoaice au fost umilite de suporteri din America de Sud, profitând că acestea nu le înțelegeau limba.

30 de femei au depus plângeri de hărțuire, dintre care 15 erau jurnaliste.

FIFA, poliția rusă și organizatorii evenimentului colaborează în localizarea incidentelor. Au existat cazuri în care suporteri bărbați au ofensat femei inclusiv prin atingere fizică nedorită. Pentru asemnea fapte, s-au luat măsuri mergând până la expulzarea din Rusia.

Desigur, unele suportere, încrezătoare în aspectul lor chiar asta doresc, să se expună. Precis că ar fi dezamăgite dacă n-ar mai fi observate. Întrebarea este: Dacă femeile nu se respectă și se expn ca obiecte sexuale, să le încurajăm? Asta se răsfrânge în mod negativ și asupra celor care nu au un asemenea obiectiv.

Mihaela Serea
Foto: hepta, 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse