Ce decizie a luat Casa Regală cu privire la urmașii excluși, după moartea Regelui Mihai I: Irina, fiica sa, și Nicolae, nepotul acestuia

După moartea Regelui Mihai I, Principesa Margareta, custodele Coroanei Regale Române și „noul șef al Familiei Regale a României', a ajuns marți, la Aubonne, în Elveția, la reședința privata a Regelui Mihai.

Astfel, la ceremoniile funerare din România va participa, de această dată, și Irina, fiica regelui. Prezența ei prezență a fost interzisă la înmormântarea mamei ei, regina Ana, anul trecut. De asemenea, principelui Nicolae i se va permite participarea la funerariile Regelui Mihai.

Ce decizie a luat Casa Regală cu privire la urmașii excluși, după moartea Regelui Mihai I

În zilele următoare, vor ajunge în Elveția și celelalte fiice ale Regelui Mihai – Principesa Elena și Principesa Sofia, Principesa Maria care se află deja la Aubonne, conform TVR.

La funeraliile din România va participa și fiica Regelui Mihai aflată în Statele Unite, Irina Walker. Ea a fost absolvită de orice vină după ce a avut probleme în justiție în anii trecuți. În urma acestor probleme, Irina și-a pierdut titlul de principesă. De asemenea, la ceremoniile din Elveția vor fi prezenți și cei care nu pot veni la funeraliile din România.

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi adus miercurea viitoare în țară si transportat la Castelul Peleș, doua zile mai târziu. Apoi, sicriul va fi adus la București, la Palatul Regal. Funeraliile vor avea loc pe data de 16 decembrie, sâmbătă, la Curtea de Argeș.

Foto: Hepta.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Când vor avea loc funeraliile Regelui Mihai I și care sunt zilele în care va fi declarat doliu național?

Adevărul despre relația dintre Regele Mihai I și Mareșalul Antonescu! Ce a făcut Majestatea sa pentru istoria țării noastre

De ce boală suferea Regele Mihai? Unde va fi înmormântat ultimul monarh al României

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri