Când vor avea loc funeraliile Regelui Mihai I și care sunt zilele în care va fi declarat doliu național?

Vestea că Regele Mihai I a încetat din viață a îndurerat o întreagă țară. Anunțul decesului a fost făcut de Casa Regală a României care a precizat într-un comunicat de presă că Regele Mihai a murit ieri, în jurul orei 13, la reședința privată din Elveția.

Când vor avea loc funeraliile Regelui Mihai I?

În urma mai multor discuții, reprezentanții Guvernului și cei ai Casei Regale au decis ca funeraliile Regelui Mihai I să aibă loc pe data de 16 decembrie. Sicriul cu trupul Majestății Sale va ajunge în România miercurea viitoare, pe data de 13 decembrie, fiind transportat cu ajutorul unei aeronave militare.

'Reprezentanţii Guvernului şi cei ai Casei Regale au avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire în care au discutat modul de implicare al instituţiilor guvernamentale în organizarea funeraliilor naţionale în memoria Majestăţii Sale, Regele Mihai. În cadrul întâlnirii au fost stabilite activităţile, calendarul şi detaliile tehnice privind desfăşurarea funeraliilor naţionale. La întâlnire au participat reprezentanţi ai SGG, MAE, MApN, MAI, MFP', au fost informațiile prezentate de Guvern, potrivit mediafax.ro.

Care sunt zilele în care va fi declarat doliu național?

Fiind un moment cu o mare însemnătate pentru România, pentru o perioadă de trei zile va fi declarat doliu național. Mai exact, în zilele de 14, 15 și 16 decembrie Drapelul României va fi arborat în bernă la toate instituțiile importante ale statului, iar radiourile și televiziunile vor fi nevoite să își modifice programul obișnuit, orice manifestări culturale, artistice și sportive programate pentru aceste zilele fiind amânate.

Foto: hepta.ro

Citește și:

De ce boală suferea Regele Mihai? Unde va fi înmormântat ultimul monarh al României

A murit Regele Mihai! Majestatea Sa avea 96 de ani

Prima reacție a lui Nicolae Medforth-Mills, nepotul Regelui Mihai, imediat după moartea Majestății Sale

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete