De ce boală suferea Regele Mihai? Unde va fi înmormântat ultimul monarh al României

REGELE MIHAI I – PORTI DESCHISE – PALATUL ELISABETASeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 6

Regele Mihai a murit, astăzi, în jurul orei 13:00. Majestatea sa a împlinit 96 de ani, pe data de 25 octombrie. Starea lui de sănătate s-a agravat în ultima vreme, iar de mai bine de un an și jumătate Regela Mihai era bolnav.

După acest eveniment nefericit, dispare și ultimul șef de stat din timpul cel de-al Doilea Război Mondial care se mai afla în viață. Regele Mihai a murit la domiciliul său din Elveția.

Regele Mihai a murit la 96 de ani

„Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață, azi, 5 decembrie, la ora 13, ora României, la reședința privată din Elveția. La căpătâiului Regelui a stat, până în ultima clipă, Alteța Sa Regală Principesa Maria. În această seară, la ora 19, Custodele Coroanei române va face o declarație către țară, iar în cursul zilei de miercuri va fi făcut public, în detaliu, programul funeraliilor. 

Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei', se arată în comunicatul transmis de Casa Regală, după moartea Regelui Mihai.

Regele Mihai s-a retras din viaţa publică, încă de anul trecut, la începutul lunii martie 2016. Atunci Casa Regală a anunţat că acesta a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid metastazant şi leucemie cronică. Ulterior, Regele a fost supus unei intervenţii chirurgicale la o clinică din Lausanne.

Pe data de 6 noiembrie 2017, Casa Regală a anunțat că starea Regelui Mihai s-a agravat și fostul suveran prezenta o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenței. În urma acestei vești triste, Principesa moștenitoare Margareta și Principele Radu au plecat de urgență în Elveția.

Pentru a vedea mai multe imagini cu Regele Mihai, deschide galaria foto de mai sus!

Foto: Hepta

Mihaela Tudor

Citește și:

A murit Regele Mihai! Majestatea Sa avea 96 de ani

Regele Mihai I se simte din ce în ce mai rău! Nu mai poate să vorbească și nici să se deplaseze singur

Cum arăta Regele Mihai în tinerețe? Fotografii de colecție

Informații de ultimă oră despre Regele Mihai I. Casa Regală a făcut un anunț de ziua onomastică a Majestății Sale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri