Ce aduce perioada astrala 16 – 22 decembrie 2012

Ce aduce perioada astrala 16 – 22 decembrie 2012

Aceasta faza Lunara reprezinta intotdeauna un moment de nou inceput, pentru un drum nou, sau pentru o etapa noua pe acelasi drum ales. Energia este minima, deci, inceputul se face prin planificare, prin gandirea strategiei, plantarea semintei (a ideii).

In aceasta faza, Luna ofera o forta deosebita gandului si cuvantului, astfel ca este important sa ne focalizam atentia asupra ideilor si planurilor constructive.

Apoi, dupa doua-trei zile, am intrat in etapa potrivita pentru a implica aportul propriu in derularea experientelor noastre – folosirea propriilor resurse, fie ca este vorba de cele financiare si/sau materiale, fie despre capacitatile creatoare sub orice forma.

Luni, 17 decembrie se produce aspectul de sextil Soare-Luna. Este o zi in care ar fi bine sa urmarim oportunitatile potrivite pentru dezvoltarea planurilor, asupra carora ne-am focalizat atentia la faza de Luna Noua, si sa verificam strategia de realizare a acestor planuri.

Putem valorifica cu succes anumite avantaje, daca le vedem la timp.

Joi, 20 decembrie ne confruntam cu primul patrar (cuadratura Soare-Luna). Influenta energetica a acestui aspect astral aduce o usoara tensiune, iar eventualele dificultati intalnite in aceasta zi ne arata daca ceva nu merge conform planului, precum si ce anume avem de corectat pentru a obtine rezultatul dorit.

Un moment astrologic important al saptamanii il reprezinta schimbarea regimului vibrational al planetei Venus. Aceasta intra in semnul Sagetatorului, duminica 16 decembrie, pe fondul unei cuadraturi (la grad perfect) cu planeta Neptun (in semnul Pestilor) construind un trigon cu planeta Uranus (in semnul Berbecului).

Energia planetei Venus preia caracteristicile zodiei tranzitate (Sagetator) astfel ca in perioada urmatoare tendinta de interiorizare se transforma intr-o deschidere catre mediul inconjurator, in disponibilitatea catre sociabilitate si prietenie.

Oamenii vor simti nevoia sa-si dezvaluie sentimentele; este posibil sa creasca interesul fata de morala traditionala, care pare sa ofere siguranta in parteneriate.

Optimismul si generozitatea se pot manifesta mai usor, mai liber, cu bunavointa si cu mai mult simt al umorului. Este posibil ca situatiile pe care le vom depasi sa ne solicite o clarificare (reevaluare) sentimental-afectiva. Este posibil ca in mod subtil sa se accentueze dorinta de schimbare.

Venus ne ajuta prin aspectele pe care le formeaza (sau ne impinge de la spate) sa trecem un test important si, sa depasim fie un moment de indecizie, fie un moment de deceptie, o stare in care este posibil sa ne lasam in voia posesivitatii, a controlului de situatie. Este important sa ne mobilizam interior si sa deblocam manifestarea sentimentelor, dar, sa recunoastem si sa domolim hipersensibilitatea.

Este importanta detasarea sentimentala, iubirea fara conditii, fara asteptari, dar cu exprimarea trairilor, a sentimentelor, in mod altruist, echilibrat, care sa confere siguranta partenerului, sau celor din jurul nostru.

In acelasi timp, si planul mental este incercat; este posibil sa ne intalnim cu o oportunitate de a realiza o expansiune a proceselor de gandire pe care, o valorificam doar cu o mare incredere in sursa interioara de putere si inspiratie.

Cele doua planete personale, Venus si Mercur, prin influentele energetice pe care le transmit, ne plaseaza in fluxul unei posibile expansiuni de constiinta pe care, reusim sa o realizam acceptand o schimbare sauo oportunitate, aparent neasteptata.

In plan individual, zona din harta natala tranzitata acum de cele doua planete ne arata domeniul in care este necesar sa facem efortul personal, de schimbare a modului de a gandi si de manifestare a iubirii (compasiunii) pentru a valorifica cu succes conjunctura favorabila.

Vineri, 21 decembrie Soarele va intra in semnul Capricornului, marcand solstitiul de iarna. Este un moment de inchidere – deschidere de ciclu anual, tema astrala a solstitiului aratandu-ne tendintele anului urmator.

Anul acesta, acest moment al solstitiului de iarna a fost intens mediatizat, mai ales pe internet, in diferite variante de abordare.

Din punct de vedere energetic, se pare ca acest moment reprezinta un pas important in evolutia noastra, a oamenilor traitori pe planeta Pamant.

Dar, nu avem referinte, validate in totalitate stiintific – asa cum ar vrea sa o faca stiinta omenirii la nivelul de dezvoltare la care se afla, acum. Insa, comunitatile spirituale (dar nu religioase) din intreaga lume, indiferent de forma de cunoastere pe care o dezvolta, asteapta acest moment ca pe o minunata oportunitate de a face un pas evolutiv extraordinar.

Indiferent de ceeea ce credem sau nu credem, indiferent de ceea ce putem sau nu putem demonstra acum si, mai ales indiferent de rezultatul mai mult sau mai putin vizibil al fiecaruia dintre noi, este important sa acceptam ca, de fapt, nu cunoastem decat ceea ce am putut descifra, fiecare si impreuna.

Si ca dincolo de limitele perceptiilor si intelegerii noastre se afla “ceva” ce asteapta a fi perceput si inteles. Si atunci, de ce nu putem accepta ca orice poate fi posibil?

Ca Universul nu poate fi atat de simplu organizat, doar pentru ca noi nu pricepem mai mult si ca unele lucruri se intampla sub ochii nostri, fara sa le vedem, chiar acum? Ca de fapt, fiecare le vede atunci cand este pregatit sa le inteleaga ?

Sa ne amintim si sa acceptam ca ceea ce stim poate sa nu fie totul. Sa acceptam ca situatia in care ne aflam si chiar lumea intreaga, poate sa devina alta, mai buna si mai frumoasa, in orice moment. Si daca este posibil ?

Astrolog Ana Gabriela Tautu

Astro Mercurhttp://astromercur.blogspot.com/

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Astromania