Cât timp se poate păstra corpul după îmbălsămare? Răspunsul specialiștilor te va uimi

Te-ai întrebat vreodată cât timp se poate păstra corpul după îmbălsămare? Ei bine, răspunsul specialiștilor te va uimi. 

Cât timp se poate păstra corpul după îmbălsămare?

Îmbălsămarea reprezintă un proces care a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru conservarea cadavrelor. Chiar dacă pare un lucru de domeniul fantasticului, atunci când îmbălsămarea se face respectând niște reguli stricte, corpul poate fi păstrat mai bine de 2 ani.

“Depinde foarte mult de tehnica de îmbălsămare, de cantitatea de formol introdusă și de momentul de după deces. Când s-a produs îmbălsămarea propriu-zisă. La o temperatură negativă, un corp îmbălsămat corespunzător poate sta 2 ani sau chiar mai mult. Îmbălsămarea se face la cel puțin 24 de ore de la momentul decesului. Se taie o arteră mare și se introduce formol cât mai mult pentru a înlocui plasma din vasele mari. Nu e indicat să se îmbălsămeze trupul imediat după deces”, a spus Radu-Cristian Tudose, Medic Primar în Medicină de Familie.

Potrivit unei legi adoptate de Guvern în anul 2016, îmbălsămarea devine obligatorie în anumite condiții. Mai exact, această procedură trebuie făcută dacă familia dorește să expună trupul decedatului într-un loc public, cu sicriul deschis, dacă decedatul este transportat pe o distanță mai mare de 30 de kilometri, atunci când motivul decesului impune îmbălsămarea pentru a reduce riscul biologic și dacă acest lucru este solicitat de către familie, prin intermediul unei cereri scrise, potrivit mediafax.ro.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum te aperi de atacurile energetice? Cele 3 elemente care te ajută să ții la distanță forțele negative

Profețiile lui Nostradamus pentru anul 2018. Ce se va întâmpla în anul ce urmează?

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse