Aprovizionarea produselor alimentare reprezintă o cheltuială semnificativă pentru majoritatea familiilor și gospodăriilor, însă există modalități de a le face mai accesibile.
Pentru a face alegeri înțelepte, sunt importante câteva detalii care pot ajuta bugetul familiei.
Mergeți la cumpărături cu „stomacul plin'. Veți cumpăra mai puține gustări sau lucruri pe care nu le cumpărați de obicei. De asemenea, o listă de cumpărături este esențială și este important să o respectați. Nu cumpărați gustări pe fugă. Acestea sunt adesea mai puțin sănătoase și mai scumpe, potrivit My Money Coach.
Mai mult de atât, planificați mesele pentru 3 sau 4 zile, dacă toată săptămâna pare prea mult și cumpărați doar ce este în meniu. Pentru a nu avea tendința de a cheltui mai mult, mergeți doar o dată pe săptămână la cumpărături.
Evitați să mergeți la cumpărături când sunteți după o zi plină sau fără energie. Este mai ușor să vă concentrați și să faceți alegeri înțelepte atunci când aveți energie și nu sunteți distras. Atunci când sunteți obosit, stresat sau grăbit, mergeți în magazinele familiare unde veți găsi ceea ce aveți nevoie și veți putea ieși rapid.
Citește revista Avantaje ediția de noiembrie aici: https://magazines.ringier.ro/
Un alt mod de a economisi este organizarea. Dacă veți avea dulapurile și sertarele pentru depozitarea alimentelor organizate, veți știi ce aveți și nu veți mai cumpăra aceleași lucruri inutile. De asemenea, produsele nealimentare, cum ar fi detergentul sau pungile de gunoi le puteți cumpăra de la un magazin cu reduceri.
Multe magazine au carduri de fidelitate. Folosiți acest card pentru mai multe beneficii. Unele magazine au lansat aplicații gratuite, care se pot descărca în telefon din Google Play sau AppStore și oferă utilizatorilor beneficii exclusive. Acestea sunt înnoite săptămânal și includ reduceri și promoții pentru diverse produse.
Singurul sfat care probabil vă va ajuta să economisi cei mai mulți bani atunci când faceți cumpărături este planificarea meselor și a gustările din timp. Planificând în avans, vă puteți crea lista de cumpărături pe baza a ceea ce aveți deja și a ceea ce mai aveți nevoie.
Nu este greu de realizat un plan de meniu ușor și hrănitor. Începeți cu două sau trei cine, planificați resturile, astfel încât să aveți prânzuri de lucru, adăugați câteva gustări și țineți la îndemână mâncăruri rapide și ușoare pentru micul dejun.