Cât timp poți păstra brânza în frigider

Cât poți păstra brânza în frigider

Chiar dacă pare alimentul ce se alterează cu o rapiditate fantastică, păstrată în condiții optime, brânza poate fi consumată o lungă perioadă de timp, fără să ne facem griji că aceasta ne-ar putea pune sănătatea în pericol.

Pentru a evita indigestiile sau alte probleme legate de nutriție, specialiștii ne recomandă să acordăm o atenție deosebită alimentelor pe care le consumăm și să verificăm în mod constant dacă acestea nu sunt cumva expirate. În plus, foarte important este să depozităm alimentele în mod corect, asta dacă vrem să ne bucurăm de ele un timp îndelungat.

Cât timp poți păstra brânza în frigider?

Brânza este alimentul pe care majoritatea oamenilor îl includ în dieta zilnică, motiv pentru care se găsește în mai toate frigiderele. Când vine vorba despre sortimentele tari, cum ar fi parmezanul sau brânza cheddar, acestea pot fi păstrate în frigider între două și patru luni, dacă ambalajul este sigiliat, sau chiar opt luni, dacă alegem să le depozităm în congelator. Fiind mai uscate, aceste sortimente de brâznă se alterează mai greu și pot fi consumate mult mai mult timp, potrivit independent.co.uk. Din momentul deschiderii ambalajului, aceste sortimente de brânză pot fi consumate timp de 6 săptămâni, fără să ne pună sănătatea în pericol. În plus, dacă pe suprafața acestora apare mucegaiul, aceste tipuri de brânză pot fi consumate în continuare, imediat după eliminarea părților afectate de mucegai. Consistența acestora împiedică răspândirea mucegaiului, lucru care nu se întâmplă în cazul brânzeturilor moi.

Cu cât brânza are o consistență mai moale, cu atât posibilitatea ca ea să se altereze rapid este mai ridicată. Astfel, dacă avem în frigider brânză feta sau camembert, aceasta poate fi consumată în primele două săptămâni de la deschiderea ambalajului. După această perioadă, ea se alterează și poate cauza probleme de sănătate.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce nu e bine să păstrezi șampania în frigider

De ce nu ar trebui să depozitezi ouăle pe raftul de pe ușa frigiderului

Cum îndepărtezi mirosurile urâte din frigider cu produse ieftine

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse