Cum îndepărtezi mirosurile urâte din frigider cu produse ieftine

Frigiderul ar trebui curățat și dezinfectat în mod regulat, ca să eviți problemele ce pot apărea în lipsa igienei. Puțini oameni chiar își dau interesul să facă acest lucru, pe când cei mai mulți trec la acțiune doar în 'momentul critic'. Află cum poți îndepărta mirosurile neplăcute din frigider, cu ingrediente naturale:

frigider-miroase-urat

foto frigider miroase urât Shutterstock

Curăță frigiderul cu oțet de mere

Paradoxal, un produs cu miros înțepător și chiar neplăcut, poate îndepărta alte mirosuri la fel de urâte din frigider. Combină 5 linguri de oțet natural de mere cu o cană de apă, curață, apoi înmoaie buretele și spală frigiderul pe dinăuntru: asta înseamnă atât pereții, cât și rafturile. După ce ai terminat de spălat, clătește-l cu apă curată și lasă-i ușa deschisă cel puțin o oră, ca să se usuce complet și să se aerisească.

Zeama de lămâie îndepărtează mirosurile urâte

Zeama de lămâie acționează ca oțetul de mere, însă mirosu este mai puțin înțepător. Stoarce o jumătate de lămâie și combină zeama cu cană de apă, apoi spală frigiderul pe dinăuntru. Mai clătește-l o dată, apoi lasă-l să se usuce și este gata de folosire. Mai mult de atât, și zeama de lămâie și oțetul de mere dezinfectează frigiderul, ceea ce înseamnă că alimentele tale vor fi în siguranță, ca și sănătatea familiei.

Bicarbonatul de sodiu poate îndepărta mirosurile

Poți pune un castron plin cu bicarbonat de sodiu în frigider, pe care îl lași apoi închis pentru cel puțin 24 de ore. Bicarbonatul de sodiu va absorbi toate mirosurile neplăcute din frigider.

Boabe de cafea sau cafea măcinată

Întinde câteva foi de copt pe rafturile din frigider, apoi întinde boabe de cafea sau cafea proaspăt măcinată pe ele. Închide frigiderul și nu mai deschide ușa timp de 24 de ore. Mirosurile urâte vor fi absorbite, iar tu vei putea folosi frigiderul fără problemă, mai departe.

Cum cureți corect un frigider:

Atunci când vrei să cureți frigiderul, este indicat să-l și decongelezi (pentru că oricum îl vei scoate din priză). Dacă vrei să nu apară mirosuri neplăcute, lasă-l cu ușa deschisă peste noapte – în afară de cazurile în care folosești metodele cu bicarbonatul de sodiu sau cafeaua măcinată. Dezinfectează toate rafturile și toți pereții frigiderului, dar spală și congelatorul, odată ce s-a topit gheața din el. Este mai simplu să speli rafturile dacă le scoți și le cureți separat.

Ca să nu ai des probleme cu mirosurile neplăcute din frigider, fă-ți obiceiul să scoți imediat produsele care s-au stricat sau sunt pe cale să expire.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse