Cat de tonica esti?

Sunt optimiste, haioase, glumete, tonice, pline de energie, sunt o comoara la casa omului. Zambesc de la prima ora a zilei si sunt in stare sa-ti dea chiar si cel mai valoros lucru pe care il au doar ca sa te simti bine. Prezenta lor te incanta, iar umorul care le caracterizeaza este molipsitor. Cu ce reusesc aceste persoane sa-i cucereasca pe cei din jur?

Marele lor avantaj consta in faptul ca nu sunt preocupate in permanenta de propria persoana si nu se lasa coplesite de grijile de zi cu zi. Intotdeauna binedispuse, ele se intereseaza mereu de ceilalti si pot deveni prietene de incredere, chiar confidente.

Spre deosebire de acestea, la polul opus, intalnim persoanele vesnic suparate sau nemultumite de ceea ce li se intampla. Rareori zambesc, iar daca le adresezi o simpla intrebare – spre exemplu, „ce mai faci?“ – incep sa se lamenteze: „Ingrozitor! Am racit si, in plus, mi-a venit o factura uriasa la telefon“.

Daca persoanele din prima categorie sunt pline de viata, acestea din urma nu reusesc niciodata sa vada partea plina a paharului. Nu le place sa relationeze cu cei din jur, nu pentru ca ar fi timide, ci pentru ca sunt co­plesite de propriile probleme.

Majoritatea dintre noi ne situam undeva la mijloc, intre cele doua tipologii, iar felul nostru de a fi si de a ne comporta depinde in mare parte de persoanele cu care ne intalnim si de maniera in care reusim sa facem fata provocarilor de zi cu zi. Dar hai sa recunoastem, oare nu ne-ar placea sa fim in fiecare zi tonice, pline de energie?

Fa-ti testul Plina de viata sau lipsita de chef?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Psihologie