Cum aplici corect crema cu factor de protecție solară? Uite ce cantitate ar trebui să folosești pentru a-ți proteja pielea

Folosirea cremei cu factor de protecție solară este esențială pe tot parcursul anului, dar în special în perioada sezonului cald, atunci când pielea intră mult mai mult în contact cu razele soarelui. Pentru a evita arsurile solare și a reduce șansele de a dezvolta cancer de piele, există anumite reguli de care trebuie să se țină cont pentru a aplica corect acest produs.

Venirea verii înseamnă o atenție sporită pentru ceea ce ține de îngrijirea pielii. Chiar dacă știu cât de importante sunt produsele cu factor de protecție solară, puține persoane cunosc cu exactitate modalitatea corectă de aplicare a acestora.

Cum aplici corect crema cu factor de protecție solară?

Studiile care au avut la bază folosirea cremei cu factor de protecție solară au arătat că în cele mai multe dintre cazuri, oamenii aplică mai puțin de jumătate din cantitatea recomandată. Acest lucru înseamnă automat o protecție scăzută a pielii, mai ales că există și câteva zone în care cele mai multe persoane uită să aplice crema.

Cantitatea de cremă ce ar trebui folosită pentru întreg corpul este de șase lingurițe, potrivit thesun.co.uk. Folosirea unei cantități mai mari nu reprezintă o problemă, pericolul putând să apară în momentul în care este aplicată o cantitate mai mică. În plus, crema ar trebui aplicată la fiecare patru ore, mai ales dacă pielea a intrat în contact cu apa.

Aplicarea cremei cu factor de protecție solară ar trebui să se facă în funcție de fiecare zonă a corpului. În zonele predispuse la arsuri solare, abdomenul, umerii, brațele, picioarele și zona feței, cantitatea de cremă ar trebui să fie mai mare. Cu toate acestea, spatele sau gâtul nu ar trebui ignorate, fiind nevoie ca produsele cu factor de protecție solară să fie folosite și în aceste zone.

Specialiștii recomandă ca în sezonul estival, la plajă, cremele să aibă un factor de protecție ridicat, cel puțin 30. În caz contrar, pielea nu va fi protejată, iar riscul de a dezvolta probleme dermatologice, arsuri sau chiar cancer de piele este unul ridicat.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

De ce nu ar trebui să folosești un prosop pentru a-ți usca fața? Obiceiul care îți poate afecta tenul

Cum îți faci manichiura în această vară? Culorile la modă în sezonul estival

Cele mai eficiente 6 măști cu ou

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete