Cartea săptămânii: CINEVA CU CARE SĂ FUGI DE ACASĂ de David Grossman

CINEVA CU CARE SĂ FUGI DE ACASĂ este ca o ușă închisă cu o mie de lacăte pe care David Grossman se tot zbate să le rupă. Se folosește de un câine isteț și de doi adolescenți.

Un băiat cu un câine aleagă bezmetici pe străzile Ierusalimului. Amândoi scrutează și amușinează depărtările, colțurile, unghiurile clădirilor căutând-o pe ea, pe Tamar, fata cu voce de aur și adevărata stăpână a câinelui.

Un thriller autentic într-un univers subteran din viața celor care cântă pe străzi. Probabil, după ce veți termina de citit această carte,veți privi cu alți ochi reprezentațiile stradale ale boemilor artiști.

Câinele Dinca pare la un moment dat că preia hățurile poveștii și decide să ne ducă prin locuri obligatoriu de văzut cu ochii minții, musai de simțit cu rărunchii.

Intrăm într-o pe care este obligatoriu să o cunoștem, chiar dacă n-o să ne placă: lumea tenebrelor, a drogurilor, a mafiei care controlează afacerile străzilor. Această alergare haotică a câinelui și a tânărului Asaf se transformă într-o călătorie inițiatică. Cei doi pătrund în miezul vieții lui Tamar, fata plecată de acasă din motive tulburător de stranii. Cu fiecare nouă descoperire a straturilor din viața adolescentei Tamar, se deschid noi uși și aflăm că fata a intrat de bună-voie într-o aventură periculoasă, pentru a-și salva fratele, pe Șai, genialul Șai cel dependent de droguri. Și el cânta pe străzi…

Căutând-o fără s-o cunoască, Asaf se îndrăgostește de ea. O iubește cu mult înainte s-o vadă. Îi simte prezența, îi urmează traseele prin piețele pe unde cântă, îi descoperă prietenii ciudați și îi retrăiește bucăți întregi din viață, citindu-i jurnalul.

foto: PR

Citește:

Cartea săptămânii: UCIDEREA COMANDORULUI de Haruki Murakami

Cartea săptămânii: Amantul japonez de Isabel Allende

Îți place să colorezi? Iată ce beneficii îți aduce această activitate

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte