Cartea săptămânii: UCIDEREA COMANDORULUI de Haruki Murakami

Uciderea Comandorului, Haruki Murakami, Polirom

Uciderea Comandorului este titlul unui tablou pe care autorul lui l-a ascuns cu grijă și probabil că nimeni altcineva nu l-a văzut. Până într-o zi. Iar ziua aceea a declanșat un șit de întâmplări stranii. Haruki Murakami începe poveștile simplu, realist, apoi decolează pe neașteptate în fantastic.

Un scriitor japonez fascinat de Occident

Haruki Murakami este un japonez fascinat de cultura occidentală. Este expert în literatura americană și în arta europeană. Este cunoscător profund al muzicii europene și americane din toate epocile. Tradiția și superstițiile japoneze se află în fibra literaturii lui. Construcția, personajele, conflictele sunt, însă, specifice romanului comercial amrican. Un amestec unic și fascinant.

A studiat În Statele Unite, a tradus și predă literatură americană. Are un bar care joacă rolul de plasă de prins povești și personaje. Uneori, pictează. Succesul lui în lumea întreagă este dat de mixul de psihologie umană și elemente mistice, fantastice.

„Pădurea norvegiană' este titlul asociat cel mai des cu numele lui Murakami. Pentru că a prins cel mai bine la publicul cel mai divers. Pe nedrept, însă. Dacă ar fi să-l recomand pe Murakami, neapărat aș recomanda „Cronica păsării arc' și „La capătul lumii și în țara aspră a minunilor'. Viziunile pe care le dezvoltă în aceste romane asupra conștiinței umane și asupra legăturii dintre oameni sunt unice, sunt geniale.

UCIDEREA COMANDORULUI, citește și crede ce vrei!

Prsonajul narator este un pictor de portrete la comandă. Este bine plătit, este apreciat. Dar într-o bună zi simte că trebuie să-și schimbe complet traiectoria. Este ziua în care soția lui îl anunță din senin că vrea să divorțeze. Resemnat, pleacă la drum. Încotro? Încă nu știe. După o vreme de călătorit fără țintă, se instalează în casa unui pictor celebru, pusă la dispoziție de fiul acestuia.

În casa izolată într-un fermecător peisaj montan, găsește ascuns în pod tabloul. Uciderea Comandorului are un efect hipnotic asupra privitorului. Un efect magic are asupra lui și misteriosul bărbat distins care îi cere să-i facă portretul. În zonă circulă povești incredibile despre el. Dar, după toate întâmplările bizare care se petrec, nimic nu mai este incredibil. Crede ce vrei!

Uciderea Comandorului este cel mai nou titlu publicat de Haruki Murakami (2017). A fost tradus în limba română de Iuliana Oprina și a apărut în 2018, la editura Polirom.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Muzica, filme, carte