Care sunt efectele secundare ale injectării cu botox


Botoxul este o neurotoxină folosită în tratarea atât a ridurilor fine, cât şi a celor profunde. Această substanță blochează transmiterea impulsurilor nervoase către muşchii faciali din zona în care a fost injectată, reducând astfel temporar contracţiile muşchilor faciali care determină apariția ridurilor.

Injectarea cu botox este una dintre procedurile estetice cele mai solicitate de doamne. Tocmai de aceea, am vrut să aflăm de la dr. Panagiotis Vogiatzis, medic dermatolog, doctor în științe, care sunt efectele secundare ale injectării cu botox.

Am aflat, astfel, că, injectat corect, în cantitatea corectă și în punctele corecte, botoxul nu are niciun efect advers. Din păcate, injectarea greșită nu rămâne fără consecințe: “Spre exemplu, putem avea o ptoză (căderea sprâncenii – n.red.), dar asta se întâmplă foarte rar, la medici fără experiență. Sunt foarte rare cazurile, un procent de 2-3% din cazuri“, spune medicul dermatolog.

Ce ne rămâne de făcut în acest caz nefericit? “Din păcate, fiind o neurotoxină, rămânem 2-3 săptămâni cu pleoapa căzută. de aceea este extrem de important să alegem un specialist cu experiență“, precizează dr. Panagiotis Vogiatzis.

Mai multe despre acest subiect, în materialul video.

Citește și De la ce vârstă putem apela la injecțiile cu botox

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
ziareonline.ro
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Lifestyle sănătos