De la ce vârstă putem apela la injecțiile cu botox


Botoxul sau toxina botulinică reprezintă un tratament cosmetic care poate fi folosit în tratarea atât a ridurilor fine, cât şi a celor profunde. Această substanță blochează transmiterea impulsurilor nervoase către muşchii faciali din zona în care a fost injectată, reducând astfel temporar contracţiile muşchilor faciali care determină apariția ridurilor.

Pentru că injectarea de botox este una dintre procedurile estetice cele mai solicitate de doamne, am vrut să aflăm de la dr. Panagiotis Vogiatzis, medic dermatolog, doctor în științe, de la ce vârstă putem apela la injecțiile cu botox și care sunt cele mai solicitate intervenții estetice nechirurgicale.
Indicat ar fi să apelăm la injectarea cu botox începând cu a treia decadă a vieții. Totuși, organismul nu e matematică, din acest motiv fiecare își alege singur momentul în care ajunge la medic. Intervențiile estetice nu sunt o necesitate, ci ne ajută să ne simțim bine cu noi înșine. Noi știm cel mai bine când avem nevoie de o intervenție, dar ideal ar fi după vârsta de 30 de ani“, spune medicul Panagiotis Vogiatzis.
Printre cele mai solicitate intervenții nechirurgicale se numără ștergerea ridurilor din zona frunții, din zona glabelei (zona T) și a ridurilor de la coada ochiului (așa-numitele “laba gâștii”).
Mai multe informații despre injectarea cu toxină botulinică, în materialul video.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Lifestyle sănătos