Care este cea mai tristă zi din an? Uite cum poți trece mai ușor peste acest moment delicat

cea mai tristă zi din an

Luna ianuarie este considerată ca fiind una dintre cele mai dificile de peste an. Pentru că vine imediat după sărbători, oamenilor le este greu să își intre în ritmul normal de lucru, iar acest lucru le poate afecta puternic starea de spirit.

Care este cea mai tristă zi din an?

După mai multe studii, cercetătorii au descoperit care este cea mai tristă zi din an. Mai exact, a treia zi de luni din luna ianuarie este întotdeauna considerată cea mai tristă, iar cercetătorii nu au stabilit în mod întâmplător această zi. Specialiștii sunt de părere că vremea capricioasă, cheltuielile mari de la început de an, reluarea activităților zilnice sunt elementele care cumulate îi fac pe oameni să se simtă depresivi și apatici, iar impactul cel mai puternic se simte în a treia zi de luni din luna ianuarie.

Inițial, “Lunea albastră”, așa cum a fost denumită cea mai tristă zi din an, a fost un proiect gândit de o companie de PR, însă ulterior s-a transformat într-un eveniment anual, potrivit thesun.co.uk.

Ce poți face pentru a trece mai ușor peste cea mai tristă zi din an?

Pentru că este un moment destul delicat, specialiștii ne recomandă să ținem cont de câteva trucuri simple pentru a trece mai ușor peste această zi. Aceștia sunt de părere că în a treia zi de luni din luna ianuarie ar trebui să facem doar acele lucruri care ne aduc zâmbetul pe buze și ar fi bine să includem în programul nostru și câteva exerciții fizice, perfecte pentru a ne ajuta să scăpăm de stările depresive.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Bolile cronice de care suferă românii, agravate de depresie. Cum influenţează depresia speranţa de viaţă în ţara noastră

Mesajul care i-a îngrozit pe copiii din România. Ce primesc cei mici pe contul de Whatsapp?

Rugăciunea care te ajută să scapi de depresie

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse