Avantajele utilizării unei centrale pe peleți

Centralele pe peleți sunt cea mai bună alternativă pentru încălzirea locuințelor prin numeroasele beneficii și avantaje pe care le oferă. Dar, mai întâi, pentru a clarifica situația, să explicăm exact ce sunt peleții și de ce majoritatea oamenilor aleg centrale pe peleți.

Peleții sunt combustibili solizi, cu conținut scăzut de umiditate, obținuți din rumeguș, așchii de lemn sau chiar scoarță de copac prin presare. Rășinile și lianții existenți în mod natural în rumeguș au rolul de a menține peleții compacți și de aceea aceștia nu conțin aditivi. Peleții au dimensiuni foarte mici, cu un diametru de la 3 la 15 mm (cei mai folosiți fiind cei de 6 mm) și o lungime de 60 mm. Cu alte cuvinte, mai mici chiar și decât un dop de sticlă de vin.

Avantajele utilizării peleților:

  1. Sunt ecologici

Peleții sunt proveniți din deșeuri lemnoase, astfel niciun rest de pe urma prelucrării lemnului nu este pierdut. Problema defrișării este  una foarte răspândită, mai ales în România, iar prin folosirea peleților economisim combustibil și bani.

Sunt neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon, deoarece la ardere emit cam aceeași cantitate de CO2 ( dioxid de carbon ) care a fost absorbit de copac în timpul creșterii acestuia.

Emisia de fum rezultată din arderea peletului este foarte redusă, în gazele de ardere praful este alcalin și au un conținut scăzut de metal, iar sulfurile sunt aproape inexistente.

Totodată, chiar și cenușa rezultată de pe urma arderii poate fi folosită ca și îngrășământ natural deoarece este bogată în minerale.

  1. Sunt economici

Peleții sunt o sursă de energie curată, modernă și ieftină. Procesul de creeare a peleților nu este complicat, iar proprietățile acestora le permit să fie ușor presați și compactați mai apoi în formele necesare. Acest lucru, cât și faptul că sunt produși din deșeuri lemnoase, nu fac decât să le scadă prețul iar peleții să devină cel mai ieftin combustibil de pe piață. Cu o alimentare plină de peleți de până la 180 kg, se garantează până la o săptămână de căldură.

Dacă e să  facem o comparație cu lemnul de foc, rezultă că peleții sunt mai eficienți din punct de vedere al randamentului de ardere, puterii calorice, confortul și siguranței în utilizare.

Însă, dacă e să facem o comparație cu o centrală termică pe lemne, o centrală pe peleți va consuma pentru aceeași putere termică produsă, cu un cost cu aproximativ 20-30% mai redus.

  1. Oferă centralelor o autonomie ridicată

Se știe că centralele pe peleți au o autonomie foarte ridicată, începând de la o săptămână și ajungând chiar și la 2 luni de zile. Centralele Pellet 30 sunt complet automatizate, iar clienții pot alege automat temperatura pe care o doresc și modul de funcționare al centralei.

Spațiul de depozitare pentru o astfel de centrală este relativ redus, pentru o tonă de peleți fiind necesar un volum de aproximativ 1200 – 1500 litri / 1,2 – 1,5mc.

Pentru a vedea toate modelele disponibile cât și toate informațiile necesare, puteți oricând accesa www.centrale-pellet.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Diverse