Când este solstițiul de iarnă și ce trebuie să faci în această zi pentru a avea noroc tot anul?

când este solstițiul de iarnă

Chiar dacă din punct de vedere calendaristic iarna a început pe 1 decembrie, iarna astronomică debutează mai greu, aceasta fiind cunoscută și sub denumirea de solstițiu de iarnă.

Când este solstițiul de iarnă?

Solstițiul de iarnă este în anul 2017 pe data de 21 decembrie și acesta marchează începutul iernii astronomice. La această dată, ziua este cea mai scurtă din an, având o durată de 8 ore și 50 de minute, iar noaptea este mai lungă decât în mod normal, având 15 ore și 10 minute. Începând de pe 21 decembrie, durata zilei va crește treptat, până pe data de 21 iunie.

Solstițiul de iarnă, tradiții și obiceiuri

Pe vremea dacilor, solstitiul de iarna reprezenta un eveniment foarte important, văzut de aceștia ca o luptă între întuneric și lumină. În această zi, dacii obișnuiau să taie porcul și făceau din acest obicei o adevărată sărbătoare. În trecut, această noapte era considerată una foarte importantă, motiv pentru care erau sacrificate animale sau chiar oameni. Ulterior, acest obicei a fost înlocuit cu cel al tăierii unui brad sau stejar, care mai apoi era ars, potrivit adevarul.ro.

În tradiția populară se credea că dacă aduci în casă o creangă de brad sau stejar și îl arzi în noaptea de Crăciun vei avea noroc tot anul. Acest obicei este vechi de sute de ani, atunci când oamenii urcau cu torțe aprinse pe munte, pentru a întâmpina răsăritul soarelui și rosteau o mulțime de rugăciuni.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cât de periculoasă este singurătatea? Studiile oamenilor de știință au scos la iveală un adevăr îngrijorător

Tânărul care vrea să descopere leacul pentru cancer

De ce trebuie să ai o Crăciuniță în casă și cum o îngrijești ca să reziste cât mai mult timp?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse