Cât de periculoasă este singurătatea? Studiile oamenilor de știință au scos la iveală un adevăr îngrijorător

Pe lângă obezitate sau fumat, singurătatea ocupă un loc fruntaș în categoria factorilor care determină apariția unor probleme de sănătate foarte grave.

Un raport realizat recent a scos la iveală un adevăr îngrijorător. Singurătatea afectează tot mai mult persoane, din diferite categorii de vârstă. Chiar dacă până acum ceva timp doar bătrânii aveau de suferit din cauza acestui fenomen, cercetările au arătat că și cei tineri se confruntă cu această problemă.

Cât de periculoasă este singurătatea?

Încercând să determine modul în care organismul este afectat de singurătate, cercetătorii au făcut mai multe teste. Astfel, aceștia au descoperit că atunci când suntem izolați, organismul nostru are de suferit la fel de mult ca atunci când fumăm 15 țigări pe zi. Rezultate studiului au arătat că persoanele afectate de singurătate au de 3 ori mai multe șanse să își piardă viața, chiar de la vârste fragede. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că singurătatea nu are efecte negative doar la nivel psihologic, ci și fizic, astfel putând să apară boli dintre cele mai grave.

“Izolarea socială poate avea un impact devastator nu doar la nivelul bunăstării mentale, dar dovezile arată că poate crește riscul de deces prematur cu aproximativ o treime”, a spus profesorul Jane Cummings, potrivit dailymail.co.uk.

În plus, cercetătorii au descoperit că depresia asociată singurătății este accentuată în timpul iernii, mai ales în perioada sărbătorilor.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Tânărul care vrea să descopere leacul pentru cancer

Cum procedezi dacă ai căzut între șinele de la metrou. Sfaturile care îți pot salva viața!

Românii ar putea avea o nouă zi liberă, începând cu anul 2018! Ideea a pornit de la instituțiile UE

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse