Tânărul care vrea să descopere leacul pentru cancer

Norbert Sajgo are 20 de ani și își dorește să studieze biochimia medicală la Universitatea din Manchester, Marea Britanie. A aplicat la facultate și a fost acceptat datorită rezultatelor sale academice excepționale, dar are nevoie de ajutorul nostru pentru a face următorul pas.

Iarna aceasta, eJobs îți oferă oportunitatea de a face un gest nobil pentru un grup de copii sclipitori cu doar câteva click-uri. Tot ce trebuie să faci este să intri pe www.ejobs.ro, să îți creezi un cont (dacă nu ai unul deja) și să îți completezi CV-ul până la cel puțin 90% (nu uita de un obiectiv profesional), iar noi ne ocupăm de restul! Astfel, pentru fiecare CV actualizat până pe 5 ianuarie 2018, eJobs oferă câte 3 euro către șase cauze care merită sărbători de poveste! CV-ul magic îl va ajuta, printre alții, pe Norbert Sajgo să își îndeplinească visul.

Pasionat de biochimie de mic

Norbert a descoperit fascinanta lume moleculară în clasa a VII-a, când profesorul său de chimie l-a convins să participe la Olimpiadă.

„Spre surprinderea mea, m-am calificat la faza Națională și am obținut o mențiune', povestește Norbert cu modestie. „Acest  succes și curiozitatea mea despre cum funcționează lumea m-au impulsionat să particip la o mulțime de alte concursuri de chimie, fizică, biologie și matematică.'

Rezultatele la aceste concursuri, cât și cele de la bacalaureat și mediile din gimnaziu și liceu demonstrează voința și ambiția tânărului clujean de a-și îmbunătăți cunoștințele, însă una dintre principalele motivații din spatele alegerii biochimiei medicale nu a fost pasiunea pentru domeniu, ci bunica lui Norbert.

Evenimentul care l-a marcat

„Pierderea bunicii mele, care suferea de cancer la plămâni, după nenumărate încercări ale doctorilor de a elimina tumoarea, este ceea ce m-a făcut să mă gândesc la o carieră în medicină. Îmi doresc să fac cercetare pe celule canceroase, în special la nivel molecular, în speranța că aș putea găsi un tratament care ar putea preveni ceea ce s-a întâmplat cu bunica mea.'

Având în vedere că șansele de a lucra și de a avea rezultate într-un astfel de domeniu sunt destul de mici în România, Norbert și-a pus ochii pe Marea Britanie. A aplicat la cinci universități din UK și a fost acceptat la toate, dar programul de la Universitatea din Manchester e cel care îl atrage cel mai mult.

Cursurile urmau să înceapă în septembrie 2017, dar în ciuda eforturilor depuse de tânăr și de familia acestuia, Norbert nu a reușit să strângă banii necesari pentru a-și plăti cazarea în Marea Britanie. Universitatea l-a păsuit un an însă și îl așteaptă cu porțile deschise în 2018, când sperăm că Norbert își va putea îndeplini ambițiile.

Acum, la sfârșit de an, când putem privi în urmă tot ce am făcut în 2017, ajută-ne să îl trimitem pe Norbert la facultatea mult-visată! Tot ce trebuie să faci este să intri pe Povestea CV-ului Magic și să urmezi cei 3 pași simpli, iar noi vom presăra magia pentru tine!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Diverse