Când este echinocțiul de primăvară în 2018. Tradițiile pe care trebuie să le respecți în această zi

Când este echinocțiul de primăvară în 2018

Chiar dacă 1 martie este considerată prima zi de primăvară, din punct de vedere astronomic, echinocțiul de primăvară este cel care dă startul acestui anotimp. 

Când este echinocțiul de primăvară în 2018?

În fiecare an, echinocțiul de primăvară este în jurul zilei de 20 martie, iar în anul 2018, acest fenomen are loc în România pe 20 martie, la ora 18:15. Echinocțiul de primăvară se produce în momentul în care Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cerești în cea boreală, potrivit astro-urseanu.ro. Mai exact, acest lucru determină ca ziua și noaptea să aibă o durată egală, iar după acest moment, ziua va continua să crească până pe 21 iunie, atunci când este solstițiul de vară.

Odată cu echinocțiul de primăvară, întreaga natură se trezește la viață, iar de-a lungul timpului, oamenii au respectat o mulțime de tradiții în această zi. Se spune că în această zi începe noul an agrar, iar pentru a alunga frigul și a face ca pământul să fie roditor, copiii obișnuiau să bată pământul cu bețe și să strige: “Intră frig şi ieşi căldură/ Să se facă vreme bună/ Pe la noi pe bătătură”, potrivit mediafax.ro.

În funcție de fiecare cultură, oamenii se raportează în mod diferit la acest moment astronomic și respectă tradiții și obiceiuri specifice. Pentru că echinocțiul de primăvară înseamnă o transformare a naturii, dar și a ființei umane,  se spune că pentru a ne merge bine întregul an, în această zi trebuie să gândim pozitiv. Echinocțiul de primăvară este privit ca o evoluție și are la bază trei etape, creaţia, menţinerea şi distrugerea. Dacă faza de creație este atribuită echinocțiului de primăvară, solstițiul de vară reprezintă perioada de menținere, în timp ce echinocțiul de toamnă simbolizează o perioadă de distrugere, dar și de conservare, în care ne pregătim pentru un nou început.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce nume de copii sunt la modă în 2018? Variante din care să alegi dacă urmează să devii mamă

5 exerciții care te ajută să te menții în formă după 40 de ani. Le poți face cu ușurință chiar la tine acasă

Îți fotografiezi mereu mâncarea și postezi pozele pe instagram? Uite cum îți poate afecta acest obicei silueta

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse