Cancerul a devenit cameleonic

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE
“Cancerul a devenit cameleonic. Tumorile beningne seamănă din ce în ce mai mult cu cele maligne…” Aceasta este concluzia la care a ajuns domnul doctor Cristian Gabriel Viișoreanu, celebrul chirurg specializat în tratamentul afecțiunilor mamare.
Lupta pe care medicii oncologi o duc cu celulele cancerigene pare să devină din ce în ce mai ascuțită. Rezultatele pozitive sunt notabile, dar se înaintează cu pași mărunți. Din fericire, în ceea ce privește cancerul de sân, la nivel mondial se înregistrează succese remarcabile fiind la ora actuală cel mai studiat tip de cancer de întreaga comunitate științifică.
Din păcate în România 90% din cazurile noi de cancer de sân sunt diagnosticate târziu, (stadiile II,III și IV). Iată de ce o femeie româncă moare din cauza unui cancer de sân la fiecare 3 ore.
Jumătate din femeile diagnosticate cu cancer de sân în România sunt sub vârsta de pensionare , iar rata de supraviețuire în medie este de 5 ani după punerea diagnosticului.
Aceste statistici dezastruoase sunt puse pe seama faptului că serviciile medicale specializate de ginecologie, radiologie și oncologie sunt disponibile doar în zonele urbane. Doar 1 din 3 centre oncologice regionale din România are un departament dedicat cancerului de sân.
Florentina Mușat
Citește și:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri