Cadrele didactice care nu s-au vaccinat vor fi testate din trei în trei zile. Cine va plăti?

Ministrul Educației a participat alături de Ministrul Sănătății la o conferință în care a explicat ce se va întâmpla de la 13 septembrie cu profesorii care refuză vaccinarea.

Sorin Cîmpeanu a declarat că toate cadrele didactice care au refuzat vaccinarea sau nu au avut Covid-19 vor fi testate din trei în trei zile. În cazul în care aceștia vor refuza și testarea vor fi suspendați cât timp incidența cazurilor este de 6 la 1000 de locuitori ai zonelor în care predau.

„Este vorba despre acces nediscriminatoriu în școli până la pragul de 6 la mie. Peste prag, pentru acei profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze și nu s-au vaccinat, precum și pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală, va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore.

Dacă nici nu doresc să fie testați, testarea fiind asigurată de DSP, sigur că în această situație va trebui să nu mai oferim avantajul posibilității de predare fizică acelor colegi. Până la coborârea ratei de infectare sub 6 la mie, să se odihnească puțin', a declarat Sorin Cîmpeanu.

Cât despre plata testelor, încă nu s-a stabilit cine le va achita, însă Ministrul Educației a oferit o posibilitate.

„Aici cred că va trebui să discutăm despre oportunitatea testării gratuite inclusiv a profesorilor care au avut posibilitatea de a se vaccina. De acord, este greu de înțeles să aibă posibilitatea de a se vaccina și să nu dorească. Sigur, unde nu există recomandări medicale', a mai precizat Cîmpeanu.

Această problemă s-a adus în discuție la mai puțin de 24 de ore după ce același ministru a anunțat că își dorește ca anul școlar 2021-2022 să înceapă cu prezență fizică. Cu toate acestea, Sorin Cîmpeanu a mărturisit că va avea o întâlnire cu ministrul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, pentru a demara o campanie de vaccinare în rândul elevilor.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri