Atenție! Orice răceală severă poate fi, de fapt, infecție cu tulpina Delta. Iată care sunt simptomele

Medicii trag un semnal de alarmă mai ales în rândul tinerilor. Orice simptom de răceală mai severă ar putea fi, de fapt, primul semn al infecției cu tulpina Delta.

Din nefericire, valul patru al pandemiei de coronavirus a debutat și în România. Specialiștii din domeniul medical susțin că persoanele care acuză simptome de răceală severă sau stări de rău, mai ales în această periodă, pot fi infectate cu noua tulpină Delta.

Îngrijorător este că tinerii sunt cei mai afectați, iar semnele bolii sunt dureri de cap, febră, rinoree (curgerea nasului) și dureri în gât.

În ultima săptămână au decedat 21 de pacienți infectați cu tulpina Delta din cei 359 de confirmați pozitiv. Mai mult decât atât, numărul de cazuri al infectărilor cu tulpina Alpha a crescut, astfel că s-a ajuns la 1695 de oameni, dintre care 27 și-au pierdut viața.

„Dintre cele 359 de cazuri confirmate cu varianta Delta, 74 (20,6%) au fost vaccinate: 3 incomplet şi 71 complet vaccinate (19,8% din total)', potrivit Institutului Naţional pentru Sănătate Publică.

Tulpina Delta atacă și persoanele vaccinate, însă cei mai expuși pericolului sunt cei nevaccinați.

„Dominanta Delta a crescut în doar patru săptămâni de la 60% la 100%. În aceeaşi perioadă, am crescut de la 100 de cazuri pe zi până la 500 de cazuri pe zi şi avem o confirmare brutală a faptului că suntem deja de patru săptămâni în valul Delta-4.

Această speranţă, justificată exclusiv populist, a fost spulberată deja de valul 4 (Delta), care este atât de violent în România încât produce victime şi în rândul celor vaccinaţi complet. Dacă persoanele vaccinate sunt lovite, vă daţi seama cât de grav va fi impactul în rândul celor nevaccinate', a transmis pe pagina sa de socializare cercetătorul dr. Octavian Jurma.

Ca o confirmare a celor spuse de dr. Octavian Jurma, directorul medical al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș' din București, Adrian Marinescu spune că se confruntă cu o situație a căror soluții sunt greu de găsit.

„Din păcate, atunci când va creşte numărul de infectări va fi momentul când va creşte şi rata de vaccinare. Spun din păcate, pentru că nu e varianta cea mai bună să ajungem să ne vaccinăm când e o creştere importantă a numărului de infecţii. Şi asta pentru că dacă ne vaccinăm în plin val, trebuie să treacă un interval de timp până când am imunitatea.

În al doilea rând, cred că ar fi nevoie ca aceleaşi mesaje pe care le transmitem de mult timp să fie prezentate cât mai simplu şi cât mai la îndemâna cetăţeanului ca acesta să le înţeleagă. În ceea ce priveşte recompensele, aici e de discutat. Am văzut din ţările lumii că poate să ajute într-o oarecare măsură la anumite categorii, dar nu cred că va fi o rezolvare în forţă', a declarat medicul.

Tulpina Delta atacă de la zi la zi

Încă de la începutul pandemiei până pe 19 august, numărul cazurilor de persoane infectate cu acest virus care ne-a dat lumea peste cap a ajuns la 1.089.189, potrivit mediafax.ro. În ultimele 24 de ore au fost raportate aproape 595 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și 14 decese.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri