Sorin Cîmpeanu, noi detalii despre începerea anului școlar 2021-2022. Elevii care nu sunt vaccinați ar putea susține cursurile online

Până la începerea noului an școlar mai este foarte puțin, astfel că pe buzele părinților din România stă întrebarea referitoare la susținerea cursurilor.

Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț important care le dă acestora speranțe că elevii vor fi alături de profesori față în față. Cu toate acestea, ministrul spune că acest lucru depinde foarte mult de evoluția valului patru.

Ministrul Educației Naționale este un susținător al cursurilor în format fizic și este conștient de eșecul orelor online de anul trecut. Din păcate, pandemia de coronavirus a impus reguli stricte, iar măsurile decise de autorități au fost imperios necesare.

Prin urmare, Sorin Cîmpeanu exclude altă variantă de a începe anul școlar 2021-2022 pe 13 septembrie altfel decât cu prezență fizică, chiar dacă elevii au primit sau nu serul de imunizare. Singura piedică ar fi o evoluție nefericită a noii tulpine Delta.

Ministrul a mai subliniat și faptul că va exista în curând o discuție cu ministrul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, pentru a demara o campanie de vaccinare în rândul elevilor.

„Vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranță în școli din perspectivă epidemiologică, știut fiind faptul că decizia este de deschidere a școlilor cu prezență fizică în data de 13 septembrie. Printre demersurile pe care le vom discuta se vor regăsi demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei școli', a declarat Sorin Cîmpeanu.

Mai mult decât atât, circulă o ipoteză care ar putea să stârnească mici revolte. Cu alte cuvinte, dacă într-o sală de clasă se descoperă un singur caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2, atunci elevii vaccinați vor continua cursurile din sala de clasă, iar cei nevaccinați vor fi online.

În continuare, indiferent de alegerea părinților de a-și vaccina copiii sau nu, masca de protecție, normele de igienă și aerisirea spațiilor vor fi obligatorii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Stiri