Bucureștiul are un nou logo! Ce reprezintă simbolul ales de Primăria Capitalei

După un întreg scandal de plagiat care a stârnit numeroase controverse, după prima alegere pentru simbolul Capitalei, Primăria a ales un nou logo pentru București. Astfel, noul simbol al Capitalei a fost creat de Alexandru Mihai Nenciu „un cumul de valori reprezentative pentru București', potrivit comunicatului de presă dat de Primăria Capitalei.

Alexandru susține că simbolul este suma a patru edificii reprezentative pentru Capitală, și anume Arcul de Triumf, Palatul CEC, Ateneul și Arena Națională.

„Am avut ca nuclee inspiraționale moștenirea arhitectonică autentică a Capitalei și valențele pozitive generate de rezonanța etimologică a numelui orașului București. Alăturarea celor patru elemente identice ca formă, dar diferite ca poziționare, subliniază ideea de epicentru al națiunii către care converge Capitala', a spus Narcis Teodor Lupou, conform digi24.ro.

Cine este creatorul noului logo al Bucureștiului?

Alexandru Mihai Nenciu este absolvent de Design industrial la Universitatea de Arta Bucuresti. Ideea sa în legătură cu logo-ul Bucureștiului a fost pe locul doi în urma votului comisiei care a ales logo-ul Capitalei.

Cu toate acestea, membrii juriului și organizatorii concursului au decis ca acordarea premiului și semnarea contractului de cesiune pentru drepturile de autor să aibă loc peste o săptămână. Această măsură s-a luat pentru a evita orice situație neplăcută, după cum s-a întâmplat în cazul primei alegeri a logo-ului Bucureștiului.

Primul logo, propus de timișoreanul Narcis Teodor Lupou, a fost descalificat din cauza asemănării cu logo-ul orașului Taipei, după ce au apărut mai multe acuzații în acest sens. Designerul, însă, a respins acuzațiile de plagiat și precizat că este vorba despre un concept diferit, chiar dacă asemănările privind culorile și formele utilizate au fost evidente.

Pentru a vedea cum arată prima alegere a logo-ului Bucureștiului, deschide galeria foto de mai sus!

Foto: digi24.ro, libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Povestea logo-ului controversat al Bucureștiului! Primăria Capitalei renunță la el, după acuzațiile de plagiat

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri