Imobiliare.ro: Din chirie la casa ta – răspunde la aceste 3 întrebări!

Imobiliare.ro: Din chirie la casa ta – răspunde la aceste 3 întrebări!

 

Ieftinirile masive consemnate pe parcursul perioadei de recesiune și condițiile favorabile de creditare au făcut ca, în momentul de față, rata pentru un credit contractat în vederea achiziției unei locuințe să fie similară – sau chiar mai mică!  – decât chiria solicitată pentru o proprietate comparabilă.

În acest context, mulți români pot considera că e momentul potrivit să facă, în sfârșit, trecerea de la chirie la o casă a lor. Lucrurile nu sunt însă atât de simple pe cât ar putea părea inițial. Iată trei întrebări la care Imobiliare.ro îți recomandă să cauți să răspunzi mai înainte de „a trece la acțiune':

  1. Este momentul potrivit pentru TINE?

Momentul propice pentru achiziția unei locuințe este dictat nu numai de contextul – actualmente favorabil – de piață, ci și de situația personală a fiecărui potențial cumpărător. În general vorbind, dat fiind că este vorba de o decizie importantă, cu efecte pe termen lung, este de preferat ca aceasta să fie luată în doi. În acest fel, presiunea financiară nu va apăsa doar pe umerii tăi, iar povara va fi mai ușor de dus, inclusiv din punct de vedere psihologic.

Află mai multe despre evoluția pieței imobiliare!

  1. Ai ceva bani puși deoparte?

Un alt aspect important al situației tale personale este cel financiar. Chiar dacă nu te gândești să cumperi o casă cu banii jos, tot va trebui să dispui de o sumă importantă pentru a încheia tranzacția: iar aici vor intra în joc economiile tale. Pe lângă avansul necesar în cazul oricărui tip de împrumut bancar – 5% pentru creditele de tip Prima Casă sau un minimum de 15% în cazul celorlalte oferte ipotecare standard din piață –, va trebui să iei în calcul și cheltuieli precum cele notariale.

Click pentru mai multe sfaturi utile în încheierea unei tranzacții reușite!

  1. Ești dispus să iei un credit?

Înainte de a contracta un împrumut pentru achiziția locuinței dorite, cântărește bine dacă ești într-adevăr pregătit! Dincolo de calculele pur matematice, trebuie să vezi dacă ești dispus și sufletește să te angajezi la rambursarea unui credit pe o perioadă de timp de ordinul a 20-30 de ani. Chiar dacă acum plata unei rate la bancă ți se pare un fleac, în viața ta pot interveni schimbări ce o pot transforma într-o responsabilitate financiară „cu greutate'.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Stiri