Bucureștenii vor primi 500 de lei de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească pentru a intra în posesia banilor

Bucureștenii vor primi 500 de lei de la stat

Veste bună pentru cei care locuiesc în București. Primăria Capitalei a decis acordarea a 5.000 de vouchere în valoare de 500 de lei cetățenilor cu vârsta peste 18 ani, care îndeplinesc o serie de condiții.

Măsura îi vizează pe cetățenii care au domiciliul sau reședința în București și care intenționează să își cumpere o bicicletă, trotinetă sau un dispozitiv de tip Segway. Proiectul care prevede acordarea acestor sume de bani a fost adoptat de către Consiliului General al Municipiului București, cu 28 de voturi “pentru', cinci abțineri și șase voturi “împotrivă', potrivit stirileprotv.ro.

Proiectul își dorește susținerea cetățenilor care își doresc să apeleze la mijloacele alternative de transport în comun. Astfel, această măsură își propune să reducă gradul de poluare din București.

“Pe biciclistii din Bucuresti ii iubim, ii pretuim. Am pregatit deja proiectul si il vom supune dezbaterii in prima sedinta a Consiliului General: vom acorda un voucher de 500 de lei celor care doresc sa achizitioneze o bicicleta si vom declansa o campanie de constientizare a conducatorilor auto ca nu sunt singuri in trafic si trebuie sa aiba grija ca sunt si biciclisti sau motociclisti, pentru a preveni eventualele accidente', a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, conform stirileprotv.ro.

Bianca Hriscu

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cod roșu de caniculă. 20 de județe din țară vor fi afectate

Veste bună pentru bugetari. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță?

Codul rutier se modifică. Ce reguli trebuie să cunoască cei care vor să obțină permisul de conducere

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Diverse